Kennisgeving m.e.r.-beoordelingsbesluit Waterschap De Dommel inzake ontwerpprojectplan Run Grootgoor.

Het dagelijks bestuur van Waterschap De Dommel maakt bekend dat bij de voorbereiding van het projectplan Run Grootgoor geen milieueffectrapportage (MER) behoeft te worden opgesteld.

Het projectplan Run Grootgoor bevat de aanleg/wijziging van waterstaatswerken t.b.v. herinrichting van het beekdal en aanleg van een gestuurde waterbergingsgebied.

Voor dit project zijn twee activiteiten relevant uit het Besluit m.e.r. te weten:

 

  • 1.

    De aanleg, wijziging of uitbreiding inzake kanalisering of ter beperking van overstromingen, met inbegrip van primaire waterkeringen en rivierdijken.

  • 2.

    De aanleg, wijziging of uitbreiding van een stuwdam of andere installatie voor het stuwen of voor de lange termijn opslaan van water.

 

Op grond van de Wet milieubeheer en het Besluit milieueffectrapportage zijn de voorgenomen activiteiten m.e.r.-beoordelingsplichtig. Dit houdt in dat beoordeeld moet worden of voor de voorgenomen activiteit een MER moet worden opgesteld.

Hiertoe heeft Waterschap De Dommel een m.e.r.-beoordeling laten opstellen. Uit deze beoordeling conform artikel 7.17, lid 3, van de Wet milieubeheer en de in bijlage III van richtlijn 85/337/EEG (de m.e.r.-richtlijn) aangegeven criteria (kenmerken, plaats en effect van activiteit) blijkt dat de voorgenomen activiteiten niet leiden tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Na toetsing van deze m.e.r.-beoordeling heeft het dagelijks bestuur van Waterschap De Dommel besloten dat geen MER behoeft te worden opgesteld, wegens het ontbreken van belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu die een MER noodzakelijk zouden maken.

Inzage

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit en bijbehorende stukken (waaronder de m.e.r.-beoordeling) ligt gedurende 6 weken na deze kennisgeving (tot vrijdag 11 januari 2019) ter inzage. De stukken zijn als bijlage op de linkerzijde van deze publicatie opgenomen.

U kunt uw zienswijzen tegen het m.e.r.-beoordelingsbesluit kenbaar maken in het kader van de zienswijzeprocedure die wordt opengesteld in het kader van de projectplanprocedure op grond van de Waterwet, ten behoeve waarvan dit m.e.r.-beoordelingsbesluit is genomen. De openstelling van deze zienswijzeprocedure wordt bekendgemaakt in het digitaal Waterschapsblad van Waterschap De Dommel (zie: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/)

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij belanghebbenden hierdoor los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in hun belang worden getroffen.

Contact

Voor vragen over deze bekendmaking kunt u contact opnemen met Maurice de Wit telefoonnummer (0411) 618 618

Naar boven