Bekendmaking Dijkgraaf en hoogheemraden van Rijnland maken het volgende bekend

De verenigde vergadering van het hoogheemraadschap van Rijnland heeft op 21 november 2018 de legger oppervlaktewateren 2018 vastgesteld. Deze nieuwe legger vervangt de tot dan toe geldende leggers met betrekking tot de oppervlaktewateren. De legger oppervlaktewateren 2018 treedt in werking met ingang van 23 november 2018.

Achtergrond

Het gebied verandert dagelijks. Dit geldt ook voor onze sloten, meren en andere vormen van oppervlaktewater. Er worden bijvoorbeeld nieuwe wateren gegraven, gedempt of aangepast. In de legger oppervlaktewateren zijn allerlei gegevens over deze oppervlaktewateren opgeslagen. Dit maakt het een belangrijk instrument. Het hoogheemraadschap van Rijnland gebruikt de legger namelijk onder andere voor de jaarlijkse controle op de onderhoudsplicht van de oppervlaktewateren. Zo zorgen wij er samen met u voor dat iedereen die aan het water woont, er op werkt of zich bijvoorbeeld graag op het water begeeft, dit optimaal kan doen.

U kunt de legger oppervlaktewateren inzien via internet, www.rijnland.net/legger

Beroepsprocedure

Beroep kan worden ingesteld bij de Rechtbank Den Haag sector bestuursrecht (postbus 20302, 2500 EH, Den Haag). Om beroep in te kunnen stellen moet u een zienswijze hebben ingediend. Alleen in uitzonderlijke omstandigheden is beroep bij de rechtbank mogelijk als geen zienswijze is ingediend. Het is ook mogelijk digitaal beroep in te stellen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. De termijn voor het indienen van een beroep bij de rechtbank begint de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd en bedraagt zes weken.

Sinds 1 juli 2014 is de beroepsmogelijkheid tegen de legger beperkt. Beroep is alleen mogelijk wanneer de ligging van een waterbergingsgebied of een beschermingszone in een legger wordt vastgesteld of gewijzigd.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie op

www.rijnland.net/legger of neem contact op met ons Klantcontactteam via:

Telefoon: 071 – 306 3535

e-mail: info@rijnland.net

 

Het belang van het beheer van water

Rijnland is verantwoordelijk voor het waterbeheer, inclusief de afvalwaterzuivering en de waterstaatkundige veiligheid, in het gebied dat globaal is gelegen tussen Wassenaar, Gouda, Amsterdam en IJmuiden. In dat gebied ligt veel oppervlaktewater (sloten, kanalen, meren, plassen) met een lengte van bijna 13.000 km.

 

Leiden, 21 november 2018

 

Naar boven