Bekendmaking definitief Besluit onderhoudsplicht brug Toevoerkanaal Quabbenburgerweg 23, Terwolde (wijziging Legger IJsselvallei)

Leggerwijziging definitief vastgesteld

Op 1 oktober 2018 heeft de directie van Waterschap Vallei en Veluwe een besluit genomen tot wijziging van de Legger IJsselvallei. Het betreft een wijziging van de onderhoudsplicht voor de brug over het Toevoerkanaal bij Quabbenburgerweg 23, Terwolde.

Het definitieve besluit is niet gewijzigd in vergelijking met het ontwerpbesluit.

Voor het besluit en de bijlage, zie hiernaast bij Externe bijlagen. Het betreft het volgende document:

Besluit onderhoudsplicht brug in Toevoerkanaal bij Quabbenburgerweg 23, Terwolde (definitief besluit).

Ter inzage

U kunt van 7 november tot en met 18 december 2018 het besluit inzien. Ook ligt het besluit met bijlage in deze periode (tijdens openingstijden) ter inzage in het Waterschapshuis, Steenbokstraat 10 te Apeldoorn.

 

Beroep bij de rechtbank

Er zijn geen zienswijzen tegen het besluit ingediend. Dit betekent dat er in principe geen beroep bij de rechtbank kan worden ingesteld tegen het besluit. U kunt wel beroep instellen als u belanghebbende bent en als u redelijkerwijs niet in staat bent geweest om een zienswijze in te dienen.

Voor beroep bij de rechtbank geldt het onderstaande.

 

Beroepstermijn

De termijn voor het indienen van het beroepschrift bedraagt zes weken. Deze termijn begint met ingang van de dag na de datum van deze bekendmaking.

 

Inhoud beroepschrift

Het beroepschrift moet minimaal bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening (= datum van ondertekening), een omschrijving van het besluit waartegen het beroepschrift is gericht en de gronden van beroep (reden/onderbouwing). Verder moet het beroepschrift ondertekend zijn. Voor de behandeling moet u griffierecht betalen.

 

Indienen beroepschrift

U moet het beroepschrift richten aan de Rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, Postbus 9030, 6800 EM, Arnhem, met een kopie van het besluit en de bijlage. U kunt ook digitaal beroep instellen bij de bovengenoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden.

 

Voorlopige voorziening

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Dat betekent dat het besluit in principe in werking treedt. Als er zodanige belangen spelen, dat er niet gewacht kan worden op de beslissing op het ingediende beroep, kunt u een verzoek doen om een voorlopige voorziening (schorsing). Dit verzoek moet gericht worden aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, op het bovengenoemde adres. Een voorwaarde is dat er ook beroep wordt ingesteld. Voor de behandeling moet u griffierecht betalen.

Wij verzoeken u vriendelijk een afschrift van het beroepschrift en/of het verzoek om een voorlopige voorziening toe te zenden aan het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Vallei en Veluwe.

 

Informatie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer J. Doude van Troostwijk, telefoonnummer (055) 5 272 911.

Apeldoorn,

Namens dijkgraaf en heemraden Waterschap Vallei en Veluwe

drs. L. Dennenberg

directeur

Naar boven