Intrekken verbod onttrekken grondwater in gebieden met kwetsbare grondwaterafhankelijke natuur en de gebieden binnen een afstand van 200 meter van deze grondwaterafhankelijke natuur

 

Gelet op de grote afname van het aantal onttrekkingen in gebieden met kwetsbare grondwaterafhankelijke natuur en de gebieden binnen een afstand van 200 meter van deze grondwaterafhankelijke natuur, draagt instandhouding van het verbod niet langer bij aan de bescherming van deze natuur. Daarmee wordt per direct ingetrokken het door het dagelijks bestuur bij besluit van 20 juli 2018, Waterschapsblad nr. 7274, ingestelde verbod op het onttrekken van grondwater in gebieden met kwetsbare grondwaterafhankelijke natuur en de gebieden binnen een afstand van 200 meter van deze grondwaterafhankelijke natuur, zoals nadien gewijzigd bij besluit van 23 juli 2018, Waterschapsblad nr. 7312.

 

Het dagelijks bestuur van waterschap Vechtstromen heeft, op basis van de Keur waterschap Vechtstromen, de bevoegdheid om een verbod in te stellen om water te onttrekken als de waterkwaliteit en/of -kwantiteit in het geding is.

Informatie

Voor meer informatie over de droogte verwijzen wij u naar de website van het waterschap: www.vechtstromen.nl.

Naar boven