Registratie nieuwe partijen waterschapsverkiezingen 2019

De voorzitter van het centraal stembureau voor de verkiezing van de leden van het algemeen bestuur van Waterschap Rivierenland maakt het volgende bekend:

 

Op 20 maart 2019 vindt de verkiezing plaats van de leden van het algemeen bestuur van Waterschap Rivierenland in de categorie Ingezetenen. Politieke groeperingen die een vereniging met volledige rechtsbevoegdheid of een stichting zijn en willen deelnemen aan de verkiezing met hun naam ('aanduiding') op de kieslijst, moeten deze registreren. Registratie kan tot uiterlijk 24 december 2018.

 

Vrijgesteld van de registratie zijn aanduidingen die al zijn geregistreerd bij het centraal stembureau voor de leden van de Tweede Kamer of bij het centraal stembureau van het waterschap. Dit zijn de groeperingen die in 2015 hebben deelgenomen aan de waterschapsverkiezingen.

 

Voor de registratie moet een waarborgsom van € 225,- worden betaald aan het waterschap. Dit kan door overschrijving van dit bedrag op het bankrekeningnummer van Waterschap Rivierenland bij de Nederlandse Waterschapsbank N.V., rekeningnummer NL93 NWAB 0636 7572 69, onder vermelding van 'waarborgsom registratie verkiezingen” en de naam van de partij. Degene die de betaling heeft verricht, ontvangt daarvan een bewijs van betaling van het waterschap. U ontvangt de waarborgsom terug na indiening van een geldige kandidatenlijst.

 

Voor een registratie moeten de volgende documenten worden overgelegd:

 

  • -

    verzoek tot registratie van een aanduiding;

  • -

    een afschrift van de notariële akte waarin de statuten van de vereniging of stichting zijn opgenomen;

  • -

    een bewijs van inschrijving in het Handelsregister, bedoeld in artikel 2 van de Handelsregisterwet 2007;

  • -

    het door het waterschap afgegeven bewijs van betaling;

  • -

    een verklaring van de politieke groepering, houdende aanwijzing van haar gemachtigde en plaatsvervangend gemachtigde bij het centraal stembureau (dit kan worden aangegeven op het verzoek tot registratie).

     

Als u de aanduiding van een al geregistreerde groepering wilt wijzigen, is geen nieuwe registratie nodig. In dat geval moet u uiterlijk op 24 december 2018 een wijzigingsverzoek van de bestaande registratie indienen.

 

Informatie

Meer gedetailleerde informatie over de registratie en de waterschapsverkiezingen vindt u op onze website www.waterschaprivierenland.nl. Hier kunt u ook het registratieformulier downloaden. Het registratieformulier met de bijbehorende documenten moet per post worden teruggestuurd.

 

Contact

Voor vragen kunt u contact opnemen met Wim van der Linden of Corné van Iersel, (0344) 64 90 90 of waterschapsverkiezingen@wsrl.nl.

 

De voorzitter van het centraal stembureau,

M.H.M. (Mathieu) Gremmen,

Waarnemend dijkgraaf

Naar boven