Bekendmaking projectplan Herinrichting Collendoornerveen

In de vergadering van 16 oktober 2018 heeft het dagelijks bestuur het projectplan Herinrichting Collendoornerveen vastgesteld.

Kernboodschap

In het gebied Collendoornerveen gaat het waterschap de afwatering en de wateraanvoer optimaliseren. Het water in het gebied krijgt haar natuurlijke loop van zuidoost naar noordwest terug. Hierdoor komt het gemaal Collendoorn te vervallen en het gemaal Plaggenmars wordt ingezet om het waterpeil in een deel van de woonwijk Marslanden op peil te houden. Voor de wateraanvoer naar het Collendoornerveen wordt een nieuw gemaal gebouwd in Lutten. Het project Herinrichting Collendoornerveen draagt hiermee bij aan de strategische doelstelling om te zorgen voor een veilige leefomgeving met de juiste hoeveelheid water van goede kwaliteit.

Ter inzage

Het projectplan Herinrichting Collendoornerveen en de bijhorende bijlagen treft u links aan bij ‘Externe bijlagen’. Het projectplan Herinrichting Collendoornerven en de bijhorende bijlagen liggen met ingang van 22 oktober 2018 tot en met 2 december 2018 tijdens kantooruren ook ter inzage in de waterschapskantoor, Kooikersweg 1 te Almelo.

Beroep

Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingebracht tegen het ontwerp van projectplan Herinrichting Collendoornerveen of de belanghebbenden die niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingebracht tegen het ontwerp van projectplan Herinrichting Collendoornerveen kunnen met ingang van 22 oktober 2018 tot en met 2 december 2018 schriftelijk beroep instellen bij de rechtbank Overijssel, Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle.

Het beroepschrift dient te worden ondertekend en bevat tenminste:

  • a.

    de naam en het adres van de indiener;

  • b.

    de dagtekening;

  • c.

    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • d.

    de gronden van het beroep.

U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Voor het instellen van beroep moet griffierecht worden betaald. Het instellen van beroep schorst de werking van projectplan Herinrichting Collendoornerveen niet.

Crisis- en herstelwet

Op dit projectplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de gronden van het beroep direct in het beroepschrift moeten worden opgenomen. Het indienen van pro-forma beroep is niet mogelijk. De gronden van het beroep kunnen na afloop van termijn van zes weken niet worden aangevuld. Het instellen van beroep schorst de werking van projectplan Herinrichting Collendoornerveen niet.

Voorlopige voorziening

Wie beroep heeft ingesteld kan op grond van artikel 8:81 Algemene wet bestuursrecht bij onverwijlde spoed een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel, Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle. Ook hiervoor moet griffierecht worden betaald.

Informatie

Voor meer informatie over het projectplan Herinrichting Collendoornerveen kunt u contact opnemen via het algemene telefoonnummer (088) 2203333.

Naar boven