Hoogheemraadschap van Delfland – Kennisgeving stremming nabij Kerkpolderbrug

 

In verband met herstelwerkzaamheden aan de Kerkpolderbrug is het noodzakelijk om maatregelen te nemen waarbij de boezemwatergang de Gaag moeten worden gestremd. De Kerkpolderbrug verbindt de Dorpsstraat met de Tiendweg gemeente Midden-Delfland (Schipluiden).

Wettelijk kader

  • Gelet op art. 3, derde lid, van het Reglement van Bestuur voor het Hoogheemraadschap van Delfland waarin de zorg voor de toepassing van de Scheepvaartverkeerswet aan Delfland is opgedragen;

  • Gelet op de artikelen 2, eerste en derde lid, eerst lid, 4, eerste lid, onderdelen b en c en 6, eerste en derde lid van de Scheepvaartverkeerswet;

  • Gelet op artikel 10, aanhef en onder c van het Besluit administratieve bepalingen scheepvaartverkeer kunnen door het bevoegd gezag ingeval van een dringende omstandigheid van voorbijgaande aard en van de duur van de omstandigheid verkeerstekens die een gebod of een verbod inhouden, zonder verkeersbesluit, worden aangebracht.

Maatregel:

De volgende beperkingen worden opgelegd voor het volledig stremmen voor de scheepvaart:

  • 1.

    Volledige stremming voor al het vaarverkeer op de Gaag ter plaatse van de Kerkpolderbrug in Schipluiden;

  • 2.

    Gedurende de periode van volledige stremming totdat de herstelwerkzaamheden aan de brug zijn uitgevoerd de volgende borden uit het Binnenvaartpolitiereglement te plaatsen aan weerszijden van de herstelwerkzaamheden;

  • 3.

    Dat de duur van de stremming, kenbaar wordt gemaakt door middel van een informatie bord met de volgende tekst: “volledige stremming totdat de herstelwerkzaamheden aan de Kerkpolderbrug zijn uitgevoerd”.

Duur maatregel

De volledige stremming voor al het vaarverkeer is 6 oktober 2018 ingegaan en blijft van kracht totdat de herstelwerkzaamheden aan de brug zijn uitgevoerd.

Afweging voor deze maatregel

De stremming heeft nadelige gevolgen voor de scheepvaart echter is het door mechanische oorzaken niet mogelijk de brug op kort termijn te repareren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum: 015-260 8108

 

Naar boven