Bekendmaking watervergunning Waterschap Limburg voor aanleggen en behouden van monument in de waterkering Nattenhoven – Grevenbicht (dijkring 83) te Grevenbicht

Het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg maakt, gelet op artikel 3:44 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend, dat op 8 oktober 2018 onder een aantal voorschriften, een watervergunning is verleend voor het aanleggen en behouden van een monument in de waterkering Nattenhoven – Grevenbicht (dijkring 83) ter plaatse van de Heuvelsweg te Grevenbicht.

Naar aanleiding van het ontwerpbesluit zijn geen zienswijzen naar voren gebracht. Het besluit is niet gewijzigd t.o.v. het ontwerpbesluit.

Inzage

De vergunning met bijbehorende stukken ligt van 11 oktober 2018 tot en met 22 november 2018 tijdens kantooruren van 8:30 uur tot 16:30 uur ter inzage op het kantoor van Waterschap Limburg, Maria Theresialaan 99 te Roermond. Indien u de stukken wilt inzien verzoeken wij u vooraf een afspraak te maken met het team vergunningen en plantoetsing via telefoonnummer 088 88 90 100. De vergunning kunt u ook inzien in de linkerkolom onder “externe bijlagen”. Desgewenst kunt u een afschrift krijgen. Op verzoek kan een mondelinge toelichting op het besluit worden gegeven.

Beroep

Belanghebbenden kunnen op grond van artikel 8:1 jo. artikel 6:8, vierde lid van de Awb binnen zes weken vanaf de dag na die waarop het besluit omtrent de watervergunning ter inzage is gelegd tegen het besluit beroep instellen bij de rechtbank Limburg, locatie Roermond, Sector Bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ te Roermond. U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Beroep kan worden ingesteld door degene die zienswijzen naar voren heeft gebracht over het ontwerpbesluit en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen naar voren te hebben gebracht tegen het ontwerpbesluit.

Het beroepschrift dient te worden ondertekend en dient ten minste te bevatten: de naam en adres van de indiener, de dagtekening van het beroep, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Voorts dient, zo mogelijk , een afschrift waar het besluit waartegen het beroep is gericht te worden overgelegd aan de rechtbank.

Voorlopige voorziening

Het besluit treedt in werking na de bekendmaking. Op grond van artikel 6:16 van de Awb schorst het beroep de werking van dit besluit niet. Gelet hierop kan, indien tegen dit besluit beroep wordt ingesteld en onverwijlde spoed gelet op de betrokken belangen dit vereist, gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de Sector bestuursrecht van de rechtbank Limburg te Roermond.

U kunt ook digitaal een voorlopige voorziening aanvragen bij genoemde rechtbank via https://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Het verzoekschrift dient te worden ondertekend en bevat ten minste de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit ten aanzien waarvan de voorlopige voorziening wordt gevraagd en de gronden van het verzoek.

De indiener van het verzoekschrift dient daarbij een afschrift van het beroepschrift over te leggen.

Voor het instellen van beroep en het vragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Wilt u nadere informatie over het instellen van beroep bij de rechtbank of het verschuldigde griffierecht dan verwijzen wij u naar www.rechtspraak.nl/Informatie

Informatie

Voor nadere informatie over de vergunning kunt u contact opnemen met Jean-Paul Severeijns van het team vergunningen en plantoetsing, via telefoonnummer 088 88 90 100.

Het dagelijks bestuur,

ir. E.J.M. Keulers MMO, wnd. secretaris-directeur

drs. ing. P.F.C.W. van der Broeck, dijkgraaf

Naar boven