Bekendmaking ter inzage legging ontwerpprojectplan “Kleine investeringen fase 3” met bijbehorend ontwerpbesluit tot wijziging van de legger

Van 27 oktober 2017 tot en met 7 december 2017 ligt het ontwerpprojectplan “Kleine investeringen fase 3” tijdens kantooruren ter inzage in het waterschapsgebouw aan de Maria Theresialaan 99 te Roermond. Uitvoering van het projectplan leidt tot een dienovereenkomstige wijziging van de legger. Het ontwerpbesluit tot wijziging van de legger ligt eveneens tijdens voornoemde termijn ter inzage.

Toelichting

Om de watersystemen in het beheersgebied in stand te houden en aan hun functie te laten blijven voldoen is continu onderhoud nodig. Op 17 knelpuntlocaties in Zuid-Limburg worden hiervoor (onderhouds)werkzaamheden uitgevoerd. Deze zijn noodzakelijk om de functies van de werken in stand te kunnen houden, omdat ze onder meer bescherming bieden tegen wateroverlast. De werkzaamheden betreffen onder meer het herinrichten van beken en openbare vijvers, het aanleggen van stapelmuren ter bescherming van de oevers, het vergroten van de capaciteit van regenwaterbuffers en het uitbaggeren van dichtgeslibde zandvangen in beken. De werkzaamheden worden zodanig gepland, dat overlast voor de omgeving tot een minimum beperkt blijft.

Zienswijzen

Belanghebbenden kunnen gedurende bovenvermelde termijn schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen over het ontwerpprojectplan en het ontwerpbesluit tot wijziging van de legger. Een schriftelijke zienswijze dient u te richten aan het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg, Postbus 2207, 6040 CC Roermond. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u een afspraak te maken met de projectleider, de heer H.G.M. Bodelier, via telefoonnummer 06-55742323. Na afloop van de inspraakfase zullen de ontwerpbesluiten, samen met eventueel ontvangen zienswijzen, ter besluitvorming aan het bestuur worden voorgelegd.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de projectleider, de heer H.G.M. Bodelier via telefoonnummer: 06-55742323 of via het e-mailadres: h.bodelier@waterschaplimburg.nl. De ontwerpbesluiten zijn ook in te zien in de linkerkolom bij deze bekendmaking.

Het dagelijks bestuur,

drs. H. Mensink, secretaris-directeur

drs. ing. P.F.C.W. van der Broeck, dijkgraaf

Naar boven