Vaststelling projectplan Waterwet “Aanleg dijk Koebroekweg Vlodrop” met bijbehorend besluit tot aanpassing van de legger

Bij besluit van 3 oktober 2017 heeft het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg het projectplan “Aanleg dijk Koebroekweg Vlodrop” met bijbehorend besluit tot aanpassing van de legger vastgesteld.

Toelichting

De in het projectplan opgenomen werkzaamheden hebben tot doel om de begraafplaats, enkele woningen en de Koebroekweg een hoger beschermingsniveau te geven tegen hoog water als gevolg van piekafvoeren van de Roer. Hiermee kan wateroverlast zoals in 2011 opgetreden worden beperkt c.q. voorkomen. De te realiseren dijk komt parallel aan de Koebroekweg te liggen, vanaf de Kerkbergweg tot voorbij de begraafplaats. Het werk wordt gerealiseerd op kadastraal eigendom van het waterschap. Om onder andere de afwatering van de Kerkhofweg te verzekeren is het noodzakelijk om deels ook in de berm van de Koebroekweg te werken. Deze is eigendom van de gemeente Roerdalen. Garanties tegen wateroverlast kunnen niet worden gegeven. We treffen diverse maatregelen om aan de vastgestelde normen tegen wateroverlast te voldoen, zoals het aanleggen van kaden en dijken. Hiermee geeft het waterschap invulling aan de zorgplicht voor het voorkomen of beperken van wateroverlast.

Ontwerpprojectplan

Een ontwerp van het projectplan met bijbehorend ontwerpbesluit tot wijziging van de legger heeft van 22 juli 2017 tot en met 1 september 2017 ter inzage gelegen met gelegenheid voor het indienen van zienswijzen. Er zijn geen zienswijzen ontvangen. Het ontwerpprojectplan is ongewijzigd vastgesteld.

Ter inzage

Het vastgestelde projectplan met bijbehorend besluit tot aanpassing van de legger ligt met ingang van 19 oktober 2017 gedurende zes weken (tot en met 29 november 2017) tussen 9.00 uur en 16.00 uur ter inzage in het kantoor van Waterschap Limburg, Maria Theresialaan 99 te Roermond. Het is aan te bevelen een afspraak te maken indien u de plannen wenst te komen inzien.

Beroep

Gedurende voornoemde termijn bestaat voor belanghebbenden de mogelijkheid om tegen het besluit tot vaststelling van het projectplan beroep in te stellen bij de rechtbank. Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en dient tenminste te bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van beroep. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen over het ontwerp van dit projectplan naar voren heeft gebracht. Een beroepschrift moet worden gericht aan de rechtbank Limburg, sector bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ Roermond, onder overlegging van een afschrift van het besluit. Voor het instellen van beroep is griffierecht verschuldigd.

Wanneer beroep is ingesteld kan, indien onverwijlde spoed gelet op de betrokken belangen dit vereist, een voorlopige voorziening worden aangevraagd bij de voorzieningenrechter van de sector bestuursrecht van de rechtbank Limburg, Postbus 950, 6040 AZ Roermond. Hiervoor is eveneens griffierecht verschuldigd.

U kunt ook digitaal beroep instellen en een voorlopige voorziening aanvragen bij genoemde rechtbank via https://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden.

Informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de projectleider, Wil Coenen via telefoonnummer 06-20599333 of per mail w.coenen@waterschaplimburg.nl. Voornoemde besluiten zijn tevens in te zien in de linkerkolom bij deze bekendmaking.

Het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg,

drs. H. Mensink, secretaris-directeur

drs. ing. P.F.C.W. van der Broeck, voorzitter

 

Naar boven