Beslissing op subsidieaanvraag FrieslandCampina DMV BV

Het dagelijks bestuur van waterschap Aa en Maas heeft positief beslist op de subsidieaanvraag van FrieslandCampina DMV BV van 16 December 2016, ingekomen 19 December 2016. De beslissing op de aanvraag is op 10 oktober 2017 aan aanvrager bekendgemaakt.

Het betreft hier een subsidie op grond van de Regeling waterschap Aa en Maas voor verlening van subsidies ex artikel 122d, vijfde lid en onder b Waterschapswet.

In artikel 122d vijfde lid aanhef en onder b Waterschapswet is bepaald dat het waterschap de opbrengst van de zuiveringsheffing tevens kan besteden aan het verstrekken van subsidies aan heffingplichtigen tot behoud van het gebruik van zuiveringstechnische werken en ten einde een stijging van het tarief van de heffing voor gebonden lozers zoveel mogelijk te voorkomen.

Het afvalwater van FrieslandCampina DMV BV vormt een betekenisvol aandeel van de belasting van de Rioolwaterzuiveringsinstallatie van waterschap Aa en Maas te Heeswijk-Dinther. FrieslandCampina DMV BV voldoet naar het oordeel van het waterschapsbestuur aan de voorwaarden zoals opgenomen in voornoemde regeling en in de Circulaire van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, zoals goedgekeurd door de Europese Commissie.

Inzien

U kunt de beslissing inzien van 11 Oktober 2017 tot en met 22 November 2017 in het·kantoor van het Waterschap Aa en Maas, Pettelaarpark 70, ’s-Hertogenbosch, elke werkdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur.

Bezwaar

Gedurende voornoemde periode zijn belanghebbenden in de gelegenheid bezwaar te maken bij het dagelijks bestuur van waterschap Aa en Maas, t.a.v. Juridische Zaken, Postbus 5049, 5201 GA ’s-Hertogenbosch. Let wel, de datum van de bekendmaking aan aanvrager is eerder dan de datum van deze publicatie waardoor de bezwarentermijn al voor een deel is verstreken. Gelieve daar rekening mee te houden.

Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en bevat ten minste de gronden van het bezwaar, de naam en het adres van de indiener, de dagtekening en een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt.

Voorlopige voorziening

Het is mogelijk om gelijktijdig met of na het indienen van een bezwaarschrift een voorlopige voorziening te vragen. Een voorlopige voorziening is het nemen van een tijdelijke maatregel, bijvoorbeeld het schorsen van het besluit gedurende de tijd die nodig is om het bezwaar te behandelen. Voorwaarde om een voorlopige voorziening te krijgen is dat er sprake moet zijn van een spoedeisend belang. U kunt een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij Rechtbank ’s-Hertogenbosch, sector Bestuursrecht, de Voorzieningenrechter, postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch.

Het is ook mogelijk digitaal een verzoekschrift in te dienen bij de genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven