Concept leggerwijziging n.a.v. Visie Omvang en Onderhoud watersysteem

Waterschap Vechtstromen heeft zijn beleid aangepast voor de omvang en het onderhoud van het watersysteem. Vechtstromen gaat zich concentreren op sloten, beken, vaarten en rivieren die essentieel zijn voor een goede werking van het watersysteem. In het gehele beheergebied van Vechtstromen gelden daarmee dezelfde regels voor de onderhoudsplicht.

Om te voldoen aan het nieuwe beleid heeft het dagelijks bestuur op 12 september 2017 ingestemd met het in concept wijzigen van de bestaande legger waarbij de waterlopen moeten voldoen aan de criteria die zijn vastgesteld in de Visie Omvang en Onderhoud watersysteem. Waterlopen die niet voldoen aan de criteria zullen van de legger worden afgehaald.

De wijziging van de legger is tweeledig:

  • 1.

    De betreffende waterlopen worden op 1 januari 2021 van de legger afgevoerd

  • 2.

    Tot 1 januari 2021 worden de kadastraal eigenaren van de betreffende als onderhoudsplichtige op de legger aangewezen. 

Ter inzage

De concept leggerwijziging van de legger kunt u vinden via de link www.vechtstromen.nl/onderhoud. De concept leggerwijziging ligt met ingang van 2 oktober 2017 tot en met 13 november 2017 tijdens kantooruren ook ter inzage in de waterschapskantoren, Kooikersweg 1 te Almelo en Burgemeester Feithsingel 2 te Coevorden.

Zienswijze

Belanghebbenden kunnen met ingang van 2 oktober 2017 tot en met 13 november 2017 naar keuze schriftelijk of mondeling hun zienswijze kenbaar maken. Uw schriftelijke zienswijze kunt u richten aan het dagelijks bestuur van het waterschap Vechtstromen, Postbus 5006, 7600 GA Almelo.

Voor het maken van een afspraak voor het mondeling kenbaar maken van uw zienswijze of voor meer informatie over de visie Onderhoud en Omvang Watersysteem kunt u contact opnemen via het algemene telefoonnummer (088) 2203333.

Informatie

Op de website van het waterschap, www.vechtstromen.nl/onderhoud, vindt u een gedetailleerde digitale kaart. Ook vindt u daar een toelichting van alle regels.

 

Naar boven