AV Agenda

 

De 17de Beeldvormende vergadering van de Algemene Vergadering van Waterschap Zuiderzeeland vindt plaats op dinsdag 3 oktober 2017 aanvang om 18.30 uur in het werkcafé in het Waterschapshuis te Lelystad

1 Opening

2 Mid term evaluatie bestuursprogramma

Het college presenteert de stand van zaken van de uitvoering van het Bestuursprogramma.

3 Stand van zaken Meerjarenbegroting 2018-2021

Bij de bespreking van de voorjaarsnota in mei is aangegeven dat dit jaar nog diverse beleidsvoorstellen op de bestuurlijke agenda staan die invloed hebben op de Meerjarenbegroting 2018-2021. De AV wordt meegenomen in de actuele stand van de concept begroting, de najaarsnota en het proces tot aan de vaststelling van de begroting in november.

4 a Bewust innoveren – grenzen verkend

De AV heeft de vraag gesteld of het oprichten van een aparte rechtspersoon, zoals een BV, voor sommige investeringen voordeel kan opleveren voor het waterschap. Deze vraag is breder getrokken in een onderzoek naar het perspectief van de innovaties die op ons af komen in de context van de verduurzaming van ons energiegebruik (zogenaamde energiefabrieken) en het terugwinnen van grondstoffen uit afvalwater (zogenaamde grondstoffenfabrieken). De AV wordt meegenomen in de resultaten van dit onderzoek en krijgt antwoord op de gestelde vraag.

b Praktijkvoorbeeld: Malen op zon en wind – Windpark Hanze

Waterschap Zuiderzeeland en Windpark Hanze hebben op 18 september jl. een intentieovereenkomst getekend om de mogelijkheden voor samenwerking te onderzoeken bij de realisatie van windturbines. Hiermee kan mogelijk invulling gegeven worden aan de ambitie van het waterschap om een deel van de bemaling van Flevoland energieneutraal te maken met windenergie. De Algemene Vergadering wordt meegenomen in deze ontwikkeling en wat de resultaten van bovenstaand onderzoek in de praktijk betekenen.

5 Verslaglegging vorige vergadering

Vaststellen verslag beeldvormende Algemene Vergadering d.d. 12 september 2017

6 Rondvraag

7 Sluiting

Naar boven