Bekendmaking ter inzage legging ontwerpprojectplan Waterwet ‘Aanleg vistrap Baalsbruggermolen’ in de gemeente Kerkrade

Van maandag 11 september 2017 tot en met maandag 23 oktober 2017 ligt het ontwerpprojectplan ‘Aanleg vistrap Baalsbruggermolen’ in de gemeente Kerkrade tijdens kantooruren ter inzage in het waterschapsgebouw aan de Maria Theresialaan 99 te Roermond. Uitvoering van het projectplan heeft géén leggerwijziging tot gevolg.

Toelichting

Waterschap Limburg is voornemens om een vistrap in de Worm, ter hoogte van de Baalsbruggermolen te Kerkrade, te realiseren. Een kunstmatige drempel in de Worm net bovenstrooms van de Baalsbruggermolen vormt in de huidige situatie een barrière voor vissen. Dit is een ongewenste situatie, omdat de Worm de status natuurbeek heeft. Een natuurbeek dient vrij optrekbaar te zijn voor vis, zodat wordt voldaan aan de doelen gesteld in de Europese Kaderrichtlijn Water. Het doel van het project ‘aanleg vistrap Baalsbruggermolen’ is het opheffen van dit vismigratieknelpunt in de Worm ter hoogte van de Baalsbruggermolen te Kerkrade. Het knelpunt wordt opgelost door de aanleg van een vistrap in de Worm.

Zienswijze

Belanghebbenden kunnen gedurende bovenvermelde termijn schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen over het ontwerpprojectplan. Een schriftelijke zienswijze dient u te richten aan het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg, Postbus 2207, 6040 CC Roermond. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u een afspraak te maken met de projectleider, Marcel Rouwette, via telefoonnummer 06 53357418. Na afloop van de inspraakfase zullen de ontwerpbesluiten, samen met eventueel ontvangen zienswijzen, ter besluitvorming aan het bestuur worden voorgelegd.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de projectleider, Marcel Rouwette via telefoonnummer 06 53357418 of via het e-mailadres: m.rouwette@waterschaplimburg.nl. Het ontwerpbesluit, inclusief de tekening van de vistrap zijn ook in te zien in de linker kolom bij deze bekendmaking.

 

Roermond, 11 september 2017

Het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg

drs. H. Mensink, secretaris-directeur

drs. ing. P.F.C.W. van der Broeck, voorzitter

Naar boven