Vaststelling projectplan Waterwet 'Aanpak Wateroverlast Niers’

Bij besluit van 5 september 2017 heeft het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg het projectplan ‘Aanpak Wateroverlast Niers’ vastgesteld.

Toelichting

In het voorjaar van 2016 zijn de oevers van de Niers opgeschoond van begroeiing met als doel het stuwend effect door begroeiing te verminderen en de afvoercapaciteit te vergroten. Echter tijdens en na de wateroverlast van juni 2016 is gebleken dat op meerdere locaties nog altijd sprake is van een stuwende werking door o.a. begroeiing en aanzandingen (aangroei) waardoor er geen optimale doorstroming was ten tijde van piekafvoeren op de Niers. Daar waar de oever binnen de kadastrale grens ligt wordt deze begroeiing en worden deze aanzandingen verwijderd door middel van groot onderhoud. Het gaat hierbij om 17 locaties met een totale oppervlakte van 3.513 m².

Ontwerpprojectplan

Het ontwerpprojectplan heeft van 11 juli tot en met 21 augustus 2017 ter inzage gelegen met gelegenheid voor het indienen van zienswijzen. Er zijn geen zienswijzen ontvangen. Het projectplan is ongewijzigd vastgesteld.

Ter inzage

Het vastgestelde projectplan ligt met ingang van de dag na deze bekendmaking gedurende zes weken tijdens kantooruren ter inzage bij waterschap Limburg, Maria Theresialaan 99 te Roermond. Desgewenst kan een mondelinge toelichting op het genomen besluit worden gegeven.

Beroep

Gedurende voornoemde termijn bestaat voor belanghebbenden de mogelijkheid om tegen het besluit tot vaststelling van het projectplan beroep in te stellen bij de rechtbank. Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en dient tenminste te bevatten: naam en adres van de indiener, de dagtekening van het beroep, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Het beroepschrift moet worden gericht aan Rechtbank Limburg, locatie Roermond, Sector Bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ Roermond. Voor het instellen van beroep is griffierecht verschuldigd. Wanneer beroep is ingesteld kan, indien onverwijlde spoed gelet op de betrokken belangen dit vereist, een voorlopige voorziening worden aangevraagd bij de voorzieningenrechter van de sector bestuursrecht van de rechtbank Limburg, locatie Roermond, Postbus 950 te 6040 AZ Roermond. Hiervoor is eveneens griffierecht verschuldigd. U kunt ook digitaal beroep instellen en een verzoek om voorlopige voorziening aanvragen bij genoemde rechtbank via https://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de projectleider, Dhr T. Spee via telefoonnummer 088-8890100 of per e-mail t.spee@waterschapliburg.nl. Voornoemd besluit is tevens in te zien in de linker kolom bij deze bekendmaking.

Het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg

Drs. H. Mensink, secretaris

Drs. ing. P.F.C.W. van der Broeck, voorzitter

Naar boven