Bekendmaking Verbod op onttrekking van oppervlaktewater in een deel van het gebied van Waterschap De Dommel

Inzagetermijn: van 14 augustus 2017 tot en met 24 september 2017

 

 

 

Algemeen

Door de lage waterstanden en de geringe stroming in een aantal sloten en beken heeft het dagelijks bestuur van Waterschap De Dommel, op grond van artikel 3.13 van de Keur Waterschap De Dommel 2015, besloten om een tijdelijk algeheel verbod in te stellen om water te onttrekken voor het stroomgebied van de Broekleij, Voorste Stroom, Achterste Stroom en Essche Stroom (zie bijgesloten kaartje, behorende bij het besluit).

De waterafvoer en/of doorstroming van de Broekleij, Voorste Stroom, Achterste Stroom en Essche Stroom is sterk teruggelopen. Een verdere verlaging van de waterstand in deze beken is ontoelaatbaar voor de waterkwaliteit en waterkwantiteit alsmede voor de grondwaterstand. Het verbod is van kracht tot het tijdstip dat het dagelijks bestuur besluit dat het onttrekken van water weer verantwoord is. Anders blijft het verbod tot 1 oktober 2017 van kracht.

 

Het verbod geldt voor vaste onttrekkingsinstallaties, maar ook voor mobiele installaties (zoals zuigwagens en giertonnen). Alleen het drenken van vee en het bestrijden van calamiteiten met water uit oppervlaktewaterlichamen is wel toegestaan.

 

Dit verbod is aanvullend op de reeds ingestelde onttrekkingsverboden. Met dit aanvullende verbod geldt het verbod op het onttrekken van oppervlaktewater in het gehele beheergebied van Waterschap De Dommel, met uitzondering van de Beneden-Dommel, Zandleij en de Tongelreep. Op de website staat een kaart met het totale gebied waar een onttrekkingsverbod van kracht is: http://dommel.webgispublisher.nl/Viewer.aspx?map=Ontrekkingsverbod

 

Op de naleving van het verbod om water te onttrekken wordt verscherpte controle uitgevoerd.

Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking op maandag 14 augustus 2017. Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit vanaf de dag na bekendmaking gedurende zes weken een bezwaarschrift indienen. Ook is het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening mogelijk.

 

Inzage

Het besluit tot verbod op onttrekking van oppervlaktewater kunt u downloaden (linkerzijde pagina).

 

Contact

Voor vragen over deze bekendmaking of voor meer informatie kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met Lonneke Schilte, lschilte@dommel.nl, (0411) 618 550.

 

Naar boven