Vaststelling projectplan “WB21 knelpunt Meteriks Veld – Schoot” met bijbehorend besluit tot wijziging van de legger van  oppervlaktewaterlichamen

Bij besluit van 6 juli 2017 heeft het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg het projectplan “WB21 knelpunt Meteriks Veld – Schoot” alsmede het bijbehorende besluit tot leggerwijziging (zaaknummer 2017-Z4312) vastgesteld. Het plangebied is gelegen in de gemeente Horst aan de Maas.

Toelichting

Het Meteriks Veld - Schoot is aangemerkt als “WB 21 knelpunt”. Dat wil zeggen dat er bij hevige neerslag een risico bestaat van inundatie binnen vastgestelde normen. Om dat risico weg te nemen wordt een duiker onder het Veld-Oostenrijk verruimd en wordt een overloopstrook gerealiseerd langs de Schoot.

Eerdere procedure

Een ontwerp van het projectplan met bijbehorend ontwerpbesluit tot wijziging van de legger heeft van 24 mei 2017 tot en met 4 juli 2017 ter inzage gelegen met gelegenheid voor het indienen van zienswijzen. Er zijn geen zienswijzen ontvangen. Het projectplan is derhalve niet gewijzigd t.o.v. het ontwerpprojectplan.

Ter inzage

Het vastgestelde projectplan alsmede het besluit tot wijziging van de legger liggen van 22 juli 2017 tot en met 1 september 2017 tijdens kantooruren ter inzage bij Waterschap Limburg, Parklaan 10 te Sittard. Desgewenst kan een mondeling toelichting op de genomen besluiten worden gegeven.

Inspraak

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan door degenen die zienswijzen hebben ingediend of degenen die redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingediend, binnen zes weken na bekendmaking van de bestreden besluiten, schriftelijk beroep worden ingesteld bij Rechtbank Limburg, Sector Bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ Roermond. Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en dient tenminste te bevatten: naam en adres van de indiener, de dagtekening van het beroep, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Voor het instellen van beroep is griffierecht verschuldigd.

Ook bestaat de mogelijkheid om, naast het beroep, een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzieningenrechter Rechtbank Limburg, Postbus 950, 6040 AZ Roermond. Hiervoor is eveneens griffierecht verschuldigd.

U kunt ook digitaal beroep of voorlopige voorzieningen instellen bij de genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.aspx. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Op het projectplan “WB21 knelpunt Meteriks Veld – Schoot” is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Hieruit volgt dat beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer aangevuld kunnen worden.

Het is niet mogelijk beroep in te stellen tegen het besluit tot aanpassing van de legger. 

Informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met team Aanleg en Verbetering via het telefoonnummer 046-4205700 of een e-mail sturen naar info@waterschaplimburg.nl. Voornoemde besluiten zijn tevens in te zien in de linkerkolom bij deze bekendmaking.

Het dagelijks bestuur,

Drs. H. Mensink, secretaris

Drs. Ing. P.F.C.W. van den Broeck, voorzitter

Naar boven