Bekendmaking ter inzage legging ontwerp projectplan “Aanleg dijk Koebroekweg Vlodrop” met bijbehorend ontwerpbesluit tot wijziging van de legger van oppervlaktewaterlichamen

Van 22 juli 2017 tot en met 1 september 2017 ligt het ontwerpprojectplan “Aanleg dijk Koebroekweg Vlodrop” (zaaknummer 2017-Z2157) met bijbehorend ontwerpbesluit tot wijziging van de legger (zaaknummer 2017-Z4714) tijdens kantooruren ter inzage in het waterschapshuis, Parklaan 10 te Sittard. Het plangebied is gelegen in de gemeente Roerdalen.

Strekking

De geplande werkzaamheden hebben tot doel om de begraafplaats, enkele woningen en de Koebroekweg een hoger beschermingsniveau te geven tegen hoog water als gevolg van piekafvoeren van de Roer. Hiermee kan wateroverlast zoals in 2011 opgetreden worden beperkt c.q. voorkomen.

De te realiseren dijk komt parallel aan de Koebroekweg te liggen, vanaf de Kerkbergweg tot voorbij de begraafplaats. Het werk wordt gerealiseerd op kadastraal eigendom van het waterschap. Om onder andere de afwatering van de Kerkhofweg te verzekeren is het noodzakelijk om deels ook in de berm van de Koebroekweg te werken. Deze is eigendom van de gemeente Roerdalen.

Garanties tegen wateroverlast kunnen niet worden gegeven. We treffen diverse maatregelen om aan de vastgestelde normen tegen wateroverlast te voldoen, zoals het aanleggen van kaden en dijken. Hiermee geeft het waterschap invulling aan de zorgplicht voor het voorkomen of beperken van wateroverlast.

De specifieke plankaart kan worden ingezien bij Waterschap Limburg, team Aanleg en Verbetering, telefoon 046-4205700.

Zienswijzen

Belanghebbenden kunnen gedurende bovenvermelde termijn schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen over het ontwerpprojectplan en het ontwerpbesluit tot wijziging van de legger. Een schriftelijke zienswijze dient u te richten aan het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg, Postbus 185, 6130 AD Sittard. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u een afspraak te maken met team Aanleg en Verbetering via het telefoonnummer 046-4205700. Na afloop van de inspraakfase zullen de ontwerpbesluiten, samen met eventueel ontvangen zienswijzen, ter besluitvorming aan het bestuur worden voorgelegd.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met team Aanleg en Verbetering via het telefoonnummer 046-4205700 of een  e-mail sturen naar info@waterschaplimburg.nl. De ontwerpbesluiten zijn ook in te zien in de linkerkolom bij deze bekendmaking.

Het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg

drs. H. Mensink, secretaris

drs. ing. P.F.C.W. van den Broeck, voorzitter

Naar boven