Bekendmaking projectplan Haarlemmermeerpolder

Dijkgraaf en hoogheemraden van het hoogheemraadschap van Rijnland hebben op 13 juli 2017 een projectplan voor Haarlemmermeerpolder met uitzondering van peilvak 3 (gh-140.03) vastgesteld.

Het projectplan betreft:

Dit projectplan beschrijft de waterhuishoudkundige maatregelen die Rijnland zal uitvoeren in de Haarlemmermeerpolder (uitgezonderd peilvak GH-140.03). Het betreft de maatregelen horende bij het peilvoorstel zoals voorgesteld in peilbesluit ‘Haarlemmermeer’ dat is vastgesteld op 2 november 2016. Dit is een onderdeel van het watergebiedsplan Haarlemmermeer, waarbinnen knelpunten in het watersysteem worden aangepakt. Het projectplan beschrijft de maatregelen en geeft aan welke afwegingen in de voorbereiding zijn gemaakt.

De maatregelen betreffen op hoofdlijnen:

  • -

    het verwijderen van 21 stuwen

  • -

    het realiseren van 7 inlaten, 2 handstuwen en 1 automatische stuw

  • -

    het aanpassen van 4 bestaande stuwen

De maatregelen hebben betrekking op 4 locaties in de Haarlemmermeerpolder te weten; Cruquius, Nieuw-Vennep, Hoofddorp Floriande en Zwaanshoek.

Het projectplan gaat verder in op de invloed die het project heeft op de omgeving en welke maatregelen getroffen worden om dit te verminderen.

Het projectplan kan vanaf 1 augustus 2017 tot en met 12 september 2017 worden ingezien op:

  • 1.

    op het kantoor van Rijnland, Archimedesweg 1 te Leiden tijdens kantooruren;

  • 2.

    vanaf 1 augustus 2017 via de link aan de linkerzijde van deze bekendmaking.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de dag waarop dit projectplan bekend is gemaakt schriftelijk bezwaar maken. Een bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet daarnaast ten minste bevatten: de naam van de indiener, adres, dagtekening en een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden (motivering) van het bezwaar. Het postadres is: college van dijkgraaf en hoogheemraden, postbus 156, 2300 AD te Leiden.

Door het indienen van een bezwaarschrift wordt de werking van het besluit niet geschorst. Door het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening kan verzocht worden om het besluit wel te schorsen. Het verzoek kan worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank ' s-Gravenhage, Postbus 20302, 2500 EH te Den Haag. Het is ook mogelijk digitaal een verzoek in te dienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

Voor meer informatie over Rijnland, kijk op www.rijnland.net

Leiden, 31 juli 2017

Naar boven