Hoogheemraadschap van Delfland – Kennisgeving Beleidsnota Peilbeheer  – gehele beheergebied van Delfland

Op 6 juli 2017 heeft de Verenigde Vergadering van het Hoogheemraadschap van Delfland de Beleidsnota Peilbeheer vastgesteld.

De Ontwerp-Beleidsnota Peilbeheer heeft vanaf 10 februari 2017 zes weken ter inzage gelegen. Hierop is één zienswijze binnengekomen. De Beleidsnota Peilbeheer is naar aanleiding van deze zienswijze niet gewijzigd.

Onderwerp

Delfland heeft als taak te zorgen voor voldoende en schoon water, zuivering van afvalwater en veilige dijken. Peilbeheer is een van de uitvoerende taken van het waterschap. Het doel van peilbeheer is het zodanig instellen en in stand houden van een bepaald oppervlaktewaterpeil zodat functies en belangen zo goed mogelijk worden gefaciliteerd.

De Beleidsnota Peilbeheer beschrijft de algemene uitgangspunten voor het afwegen van het peil in de sloot, het instellen van het in een peilbesluit opgenomen peil en de werkafspraken voor het peilbeheer. De beleidsnota is daarmee kaderstellend voor alle onderdelen van de peilbeheercyclus. In de Beleidsnota wordt het gehele peilbeheerproces beschreven: van het opstellen van een peilbesluit tot het daadwerkelijk peilbeheer zelf. Daarnaast beschrijft de beleidsnota hoe belanghebbenden worden betrokken bij het opstellen van een nieuw peilbesluit.

De Beleidsnota beschrijft mede hoe wordt omgegaan met initiatieven van derden waarbij de wens bestaat het peil aan te passen. De Beleidsnota Peilbeheer vormt daarom ook een kader voor vergunningverlening en voor ruimtelijke ontwikkelingen die van invloed zijn op het peilbeheer.

Inzien van de stukken 

U kunt de Beleidsnota Peilbeheer bekijken door de aan deze publicatie toegevoegde bijlage te raadplegen. Kijk hiervoor links op deze pagina onder: ‘Externe bijlagen’. Desgewenst kan gedurende zes weken vanaf de dag na publicatie in het Waterschapsblad de Beleidsnota Peilbeheer ook tijdens werkdagen van 09:00 uur tot 17:30 uur worden ingezien op het kantoor van het Hoogheemraadschap van Delfland, Phoenixstraat 32 te Delft. U kunt hiervoor een afspraak maken via het klantcontact centrum.

Meer informatie

Indien u vragen heeft naar aanleiding van deze kennisgeving of over de Beleidsnota peilbeheer of een afspraak wilt maken dan kunt u op werkdagen van 8:00 tot 17:30 uur contact opnemen met het klantcontactcentrum van Delfland via telefoonnummer (015)260 81 08 of een email sturen naar loket@hhdelfland.nl.  

 

Naar boven