Bekendmaking besluit anti-afhaaksubsidies afvalwater

 

In de Circulaire anti-afhaakregeling van de Minister van Infrastructuur en Milieu is bepaald dat waterschappen aan bedrijven die op de rioolwaterzuiveringsinstallaties (rwzi’s) lozen en voornemens zijn om zelf te gaan (voor)zuiveren of te laten (voor)zuiveren, subsidie kunnen verlenen op de zuiveringsheffing om deze bedrijven te behouden voor de rwzi's. Hiermee wordt kapitaalvernietiging van de investeringen in de rwzi's en stijging van de zuiveringsheffing en van de lasten voor gebonden lozers zo veel mogelijk voorkomen.

In aansluiting hierop besloot het Algemeen bestuur van Waterschap Vallei en Veluwe op 22 februari 2017 om:

  • in te stemmen met het voorstel om bijgevoegde circulaire van de Minister van IenM te volgen bij het verlenen van anti-afhaak subsidies aan bedrijven. Het betreft de Circulaire anti-afhaakregeling uit 2013, zoals aangevuld bij de Circulaire voor subsidies conform artikel 122d, vijfde lid, aanhef en onder b, van de Waterschapswet, behorende bij brief d.d. 7 december 2015, kenmerk IENM/BSK-2015/231804;

  • het college van dijkgraaf en heemraden te mandateren om, binnen de voorwaarden van de circulaire, individuele overeenkomsten met bedrijven aan te gaan;

  • Vast te stellen dat deze regeling ook gebruikt kan worden om bedrijven die nu zelf zuiveren aan te laten haken op een rwzi van het waterschap.

 

Voor de Aanvullende Circulaire anti-afhaakregeling 7-12-2015, zie links hiernaast bij Externe bijlagen.

Ter inzage

U kunt van 17 juli tot en met 27 augustus 2017 het besluit van het Algemeen bestuur en de bijlage inzien. Ook liggen de genoemde stukken in deze periode (tijdens openingstijden) ter inzage in het Waterschapshuis, Steenbokstraat 10 te Apeldoorn.

Informatie

Voor vragen kunt u tot en met 28 juli 2017 contact opnemen met de heer J. Doude van Troostwijk, telefoonnummer (06) 11 73 31 37; vanaf 31 juli 2017 kunt u contact opnemen met de heer P. van Eck op telefoonnummer (055) 5 272 911.

Apeldoorn,

Het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Vallei en Veluwe

drs. ing. K.A. Blokland,

secretaris

drs. T. Klip-Martin,

dijkgraaf

Naar boven