Bekendmaking Ontwerp projectplan Waterwet EVZ Laaksche Vaart - perceel 01028

De secretaris-directeur van waterschap Brabantse Delta maakt bekend dat dagelijks bestuur in haar vergadering van 11 juli 2017 heeft vastgesteld: Ontwerp projectplan Waterwet EVZ Laaksche vaart -perceel O1028.

 

Achtergrond

Het Waterschap Brabantse Delta en gemeente Etten-Leur hebben als doel om langs de Kibbelvaart en Laaksche Vaart een ecologische verbindingszone (EVZ) te realiseren. De opgave voor het inrichten van een ecologische verbindingszone richt zich op het realiseren en uitbreiden van leef- en migratiegebied voor met name amfibieën, moerasvogels en kleine zoogdieren. In 2009 hebben het waterschap en de gemeente Etten-Leur hiervoor de samenwerkingsovereenkomst ‘Realisatie Natte Ecologische Verbindingszones Gemeente Etten-Leur’ opgesteld. Inmiddels zijn in dit kader langs de Kibbelvaart al diverse percelen ingericht.

Voor de inrichting van een perceel dat is gelegen ten oosten van de Laaksche Vaart en ten noorden van de Emmerweg in Etten-Leur en staat kadaster bekend onder perceelnummer O1028. Voor het perceel is het ontwerp projectplan “EVZ Laaksche Vaart - perceel O1028” opgesteld. Met de inrichting van het perceel in voorliggende rapportage wordt verdere invulling gegeven aan een aaneengesloten ecologische verbinding langs de Kibbelvaart en Laaksche Vaart.

 

Ter inzagelegging

Het ontwerp projectplan met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van 14 juli 2017 gedurende zes weken ter inzage op het kantoor van waterschap Brabantse Delta, Bouvignelaan 5, Breda. De stukken zijn in te zien op werkdagen van 09.00 tot 16.00 uur. Dit besluit wordt bekend gemaakt op http://officielebekendmakingen.nl. Daarnaast wordt dit besluit op de website van het waterschap gepubliceerd. U kunt dit vinden op: www.brabantsedelta.nl/bekendmakingen. Wilt u een toelichting op de stukken, dan kunt u een afspraak maken.

 

Indienen zienswijze

Belanghebbenden kunnen gedurende de periode van ter inzagelegging schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen.

  • -

    schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar: waterschap Brabantse Delta, de heer P.A.M. Janssen, Postbus 5520, 4801 DZ te Breda. Een schriftelijke zienswijze dient te zijn ondertekend en tenminste het volgende te bevatten:

  • 1.

    de naam en het adres van de indiener;

  • 2.

    de dagtekening;

  • 3.

    de naam van het ontwerp projectplan waartegen de zienswijze zich richt;

  • 4.

    een opgave van de redenen waarop men zich met het ontwerp projectplan niet kan verenigen.

U ontvangt een schriftelijke bevestiging van uw ingediende zienswijze. Uw persoonlijke gegevens worden niet bekend gemaakt als u hierom vraagt.

  • -

    voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken. Dit kan telefonisch via telefoonnummer 076 564 12 67 of 06 40 18 75 79. Van hetgeen mondeling naar voren is gebracht wordt een verslag gemaakt.

 

Wat gebeurt er met uw zienswijze?

Het waterschap stelt een inspraaknota vast met alle ingediende zienswijzen en de reactie van het waterschap hierop. Degene die een zienswijze heeft ingediend krijgt een afschrift van de inspraaknota toegezonden. Uiteindelijk stelt het waterschap het projectplan definitief vast. Dit wordt apart bekend gemaakt.

 

Crisis- en herstelwet

Op de besluitvorming tot vaststelling van het definitieve projectplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat het instellen van pro-forma beroep (het later indienen van de beroepsgronden) tegen het definitieve projectplan niet mogelijk is.

   

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Eline Boele via telefoonnummer 06 40 18 75 79 of de heer Wim Hoeben via telefoonnummer 076 564 12 67.

Breda, 11 juli 2017

Namens het dagelijks bestuur,

De secretaris-directeur

ir. H.T.C. van Stokkom

Naar boven