Bekendmaking ter inzage legging ontwerpprojectplan ‘Aanpak wateroverlast Niers’

Van 11 juli tot en met 21 augustus 2017 ligt het ontwerpprojectplan "Aanpak wateroverlast Niers" tijdens kantooruren ter inzage in het waterschapsgebouw aan de Drie Decembersingel 46 te Venlo. Uitvoering van het projectplan leidt niet tot wijziging van de legger van oppervlaktewaterlichamen.

Toelichting

In het voorjaar van 2016 zijn de oevers van de Niers opgeschoond van begroeiing met als doel het stuwend effect door begroeiing te verminderen en de afvoercapaciteit te vergroten. Echter tijdens en na de wateroverlast van juni 2016 is gebleken dat op meerdere locaties nog altijd sprake is van een stuwende werking door o.a. begroeiing en aanzanddingen (aangroei) waardoor er geen optimale doorstroming was ten tijde van piekafvoeren op de Niers. Daar waar de oever binnen de kadastrale grens ligt wordt deze begroeiing en aanzanddingen (aangroei) verwijderd in de vorm van groot onderhoud. Het gaat hierbij om 17 locaties met een totale oppervlakte van 3.513 m², waarbij het voornamelijk gaat om aanzanddingen die door de jaren heen zijn ontstaan op tal van locaties in de Niers.

Zienswijzen

Belanghebbenden kunnen gedurende bovenvermelde termijn schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen over het ontwerpprojectplan. Een schriftelijke zienswijze dient u te richten aan het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg, Postbus 185, 6130 AD Sittard. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u een afspraak te maken met de projectleider, dhr. T. Spee via telefoonnummer 077-3891111. Na afloop van de inspraakfase zal het ontwerpbesluit, samen met eventueel ontvangen zienswijzen, ter besluitvorming aan het bestuur worden voorgelegd.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de projectleider, dhr. T. Spee via telefoonnummer: 077-3891111 of via het e-mailadres: t.spee@waterschaplimburg.nl. Het ontwerpprojectplan is ook in te zien in de linkerkolom bij deze bekendmaking.

Het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg

drs. H. Mensink, secretaris

drs. ing. P.F.C.W. van der Broeck, voorzitter

Naar boven