Bekendmaking ontwerpbesluit watervergunning voor het gedeeltelijk dempen (verleggen) van de oppervlaktewaterlichamen Gekkengraaf en Zijtak Oude Gekkengraaf en het maken van een duiker in de gemeente Horst aan de Maas met bijbehorend ontwerpbesluit tot wijziging van de legger

Het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg maakt, gelet op artikel 3:11, eerste lid en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat het een ontwerpbesluit heeft genomen tot verlening van een watervergunning. De aanvraag heeft betrekking op het gedeeltelijk dempen (verleggen) van de oppervlaktewaterlichamen Gekkengraaf en Zijtak Oude Gekkengraaf en het maken van een duiker in de gemeente Horst aan de Maas. De aanvraag is ingeschreven onder zaaknummer 2017-Z3465.

Omdat de aangevraagde handeling in het watersysteem leidt tot een wijziging van de legger als bedoeld in artikel 5.1 van de Waterwet en artikel 78 van de Waterschapswet, is het dagelijks bestuur voornemens om de legger van oppervlaktewateren te wijzigen. Deze leggerwijziging heeft betrekking op een gewijzigde ligging van de oppervlaktewaterlichamen Gekkengraaf en Zijtak Oude Gekkengraaf en is ingeschreven onder zaaknummer 2017-Z3467.

Inzage

De aanvraag, de ontwerpbesluiten en de overige van belang zijnde stukken liggen op grond van artikel 3:16, lid 1 en 2 Awb gedurende een periode van zes weken ter inzage. De termijn vangt aan met ingang van de dag waarop de ontwerpen ter inzage zijn gelegd. De ontwerpbesluiten liggen ter inzage van 1 juli 2017 tot en met 11 augustus 2017 tijdens kantooruren bij Waterschap Limburg, Drie Decembersingel 46 te Blerick, gemeente Venlo. Op verzoek kan een mondelinge toelichting op de ontwerpbesluiten worden gegeven.

Zienswijzen

Belanghebbenden kunnen gedurende bovenvermelde periode van zes weken met ingang van de dag waarop de ontwerpen ter inzage zijn gelegd schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen. De schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg, Postbus 185, 6130 AD te Sittard onder vermelding van het zaaknummer 2017-Z3465.

Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen verzoeken wij u een week vóór het einde van de inzage termijn contact op te nemen met het waterschap, via telefoonnummer 06-52041171.

Informatie

Voor informatie over de ontwerpbesluiten kunt u contact opnemen met Fons Kurvers van het team vergunningen en plantoetsing, via telefoonnummer 06-52041171. De ontwerpbesluiten kunnen ook worden ingezien op www.officiëlebekendmakingen.nl.

Venlo, 30 juni 2017

Het dagelijks bestuur,

drs. H. Mensink, secretaris

drs. ing. P.F.C.W. van den Broeck, voorzitter

Naar boven