Instelling onttrekkingsverbod uit oppervlaktewaterlichamen stroomgebied Vlootbeek

Het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg maakt bekend dat in verband met de aanhoudende droogte en het daarmee verband houdende watertekort met ingang van dinsdag 20 juni 2017, 12.00 uur een onttrekkingsverbod geldt voor oppervlaktewaterlichamen die behoren tot het stroomgebied van de Vlootbeek. Tot het stroomgebied van de Vlootbeek behoren onder andere de Vlootbeek, de Putbeek en de Pepinusbeek en hun zijbeken in de gemeenten Echt-Susteren, Roerdalen en Maasgouw.

Het verbod wordt ingesteld op basis van artikel 4.3 van de Keur van Waterschap Roer en Overmaas. Het verbod geldt tot uiterlijk 1 oktober 2017. Al naar gelang de omstandigheden kan het verbod tussentijds worden gewijzigd dan wel worden ingetrokken. Wijziging of intrekking van het verbod wordt op identieke wijze openbaar bekend gemaakt.

Het doel van het verbod is om verdere daling van het waterpeil te voorkomen en voldoende voorraad te behouden voor de warme en droge periode die wordt verwacht. Het waterschap zal toezien op de naleving van het onttrekkingsverbod.

Tegen het instellen van het onttrekkingsverbod staan geen rechtsmiddelen open.

De vergunninghouders en melders worden via een separaat schrijven in kennis gesteld van de instelling van het onttrekkingsverbod. Het verbod wordt ingesteld overeenkomstig het beleid zoals dat dienaangaande door het bestuur van het waterschap is vastgesteld.

Het dagelijks bestuur,

drs. H. Mensink, secretaris

drs. ing. P.F.C.W. van den Broeck, voorzitter

Naar boven