Projectplan ‘Aanpassen en vispasseerbaar maken stuw 110GG Oeffeltse Raam’ vastgesteld

Inzagetermijn van 9 juni 2017 tot en met 21 juli 2017

Het Dagelijks Bestuur van het waterschap Aa en Maas heeft op 29 mei 2017 het projectplan ‘Aanpassen en vispasseerbaar maken stuw 110GG Oeffeltse Raam’ ongewijzigd vastgesteld. Met dit projectplan wordt de nieuwbouw beoogd van het verdeelwerk Oeffeltse Raam/ Balkloop. De stuw is gelegen in de Oeffeltse Raam ter hoogte van de Broekstraat.

Maatregelen

De inrichtingsmaatregelen bestaan uit:

Het vervangen van het gehele verdeelwerk, waarbij de stuwen 110GG en 110GGA worden verbreed en geautomatiseerd;

Het aanleggen van een vispassage langs de stuw.

 

Niet eens met de beslissing?

Het ontwerp-projectplan heeft van 17 februari t/m 31 maart 2017 ter inzage gelegen. Er zijn zienswijzen ingediend. Het projectplan is ongewijzigd vastgesteld, tezamen met de Nota van Zienswijzen.

Als u het niet eens bent met het besluit, kunt u beroep instellen. Beroep staat open voor belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend en voor belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingediend. Voor belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend geldt dat het beroep alleen betrekking kan hebben op onderdelen waartegen de zienswijze zich heeft gericht en/of op de wijzigingen ten opzichte van het ontwerp-projectplan.

Heeft u geen zienswijze ingediend, dan kunt u alleen beroep instellen tegen wijzigingen ten opzichte van het ontwerp-projectplan.

Beroep kan worden ingesteld tot en met 21 juli 2017.

Het beroepschrift wordt gericht aan de rechtbank Oost-Brabant, afdeling Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. Bij het indienen van een beroepschrift bent u griffierecht verschuldigd.

Het beroepschrift bevat tenminste:

Naam en adres indiener;

Dagtekening;

Een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

De gronden van beroep (onderbouwing);

Uw handtekening.

 

Op dit besluit is de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dat betekent dat de belanghebbende in het bezwaarschrift moet aangeven welke gronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn kunnen geen nieuwe gronden meer worden aangevoerd. Wij verzoeken belanghebbenden in het bezwaarschrift te vermelden dat de Crisis- en Herstelwet van toepassing is.

U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via:

http://loket.rechtspraak.nl/bestuur. Daarvoor moet u wel beschikken over een electronische handtekening (DigiD) Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

 

 

Uitvoering maatregelen

Het besluit treedt in werking, ook al wordt een beroepschrift ingediend. Dit betekent dat de maatregelen opgenomen in het projectplan kunnen worden uitgevoerd. Wilt u dit voorkomen, dan kunt u gelijktijdig of na het indienen van een beroepschrift een zogenaamde “voorlopige voorziening” vragen bij de Voorzieningenrechter van voornoemde rechtbank. Ook in dit geval bent u griffierecht verschuldigd. Een voorlopige voorziening is in feite het nemen van een tijdelijke maatregel, bijvoorbeeld het schorsen van het besluit gedurende de tijd die nodig is om het beroep te behandelen. Voorwaarde om zo’n voorlopige voorziening te vragen is, dat er sprake is van een spoedeisend belang.

Wij verzoeken u vriendelijk een afschrift van het beroep en/of het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening toe te zenden aan het Dagelijks Bestuur van waterschap Aa en Maas, Postbus 5049, 5201 GA ’s-Hertogenbosch.

 Wit u meer weten?

Gelijktijdig met de bekendmaking (publicatie) liggen de stukken ter inzage op werkdagen van 9.30 uur tot 16.00 uur. U kunt het projectplan en de Nota van Zienswijzen inzien op het Waterschapskantoor, Pettelaarpark 70 in ’s-Hertogenbosch. Het ligt ook ter inzage op het districtskantoor Raam, Gildekamp 2 te Cuijk. U vindt het besluit tevens op www.officielebekendmakingen.nl.

De inzagetermijn eindigt met het einde van de beroepstermijn.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de projectleider G. Atsma. Deze is bereikbaar op 073 615 83 06.

U kunt ook contact opnemen met de assistent-projectleider J. Jansen op 073-615 82 61.

 

’s-Hertogenbosch, 9 juni 2017

 

 

Naar boven