Start inspraak ontwerp-projectplan Grechtkade west, kade en natuurvriendelijke oever

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden is verantwoordelijk voor veilige dijken, droge voeten en schoon water. De westelijke kade van de Grecht (gemeenten Woerden en Nieuwkoop) voldoet niet meer aan de eisen voor waterveiligheid en moet verbeterd worden. Het gaat om het traject tussen sluis Woerdense Verlaat en de inlaatsluis Zegveldse Wetering (Tante Saar) te Zegveld.

Daarnaast wil het waterschap langs de kade een natuurvriendelijke oever aanleggen vanaf gemaal Zegveld naar de inlaatsluis Zegveldse Wetering.

Voor zowel de werkzaamheden aan de kade, als de aanleg van de natuurvriendelijke oever is een ontwerp-projectplan opgesteld. Dit ontwerp ligt vanaf 8 juni 2017 ter inzage.

Op woensdag 14 juni 2017 organiseert het waterschap een inloopochtend. Die ochtend is van 9.30 – 13.30 uur en vindt plaats in het Dorpshuis in Zegveld.

Stukken inzien

U kunt het ontwerp-projectplan en de daarbij behorende stukken inzien van donderdag 8 juni tot en met donderdag 20 juli 2017 bij:

- Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Poldermolen 2, 3994 DD Houten, op werkdagen van 9.00-17.00 uur;

- Dorpshuis Zegveld, Middenweg 2, 3474 KC Zegveld, van 6 juni t/m 5 juli op werkdagen van 8.30 – 17.00 uur. En van 8 t/m 18 juli, op maandag en dinsdag van 8.30-17.00 uur.

- Op de website www.destichtserijnlanden.nl/bekendmakingen.

 

 

Inloopochtend op 14 juni 2017

Op woensdag 14 juni tussen 9.30 en 12.30 uur organiseert het waterschap een inloopochtend. Tijdens deze ochtend zijn medewerkers van het waterschap aanwezig om informatie te geven over en vragen te beantwoorden over de plannen en de inspraakprocedure.

De ochtend vindt plaats in het Dorpshuis in Zegveld. Hier kunt u ook de stukken inzien.

 

Zienswijze

Als u uw zienswijze wilt geven op het ontwerp-projectplan, kunt u die uiterlijk tot en met 20 juli 2017 schriftelijk en ondertekend indienen bij Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Postbus 550, 3990 GJ Houten. Wilt u uw zienswijze liever mondeling indienen? Dat kan telefonisch of u kunt om een bijeenkomst vragen, t/m uiterlijk 14 juli 2017. Neem daarvoor contact op met de heer K. van Korlaar, telefoonnummer (030) 634 57 00.

Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens bekend worden, verzoeken wij u dat meteen op te geven. Voor de goede orde wijzen wij u erop dat als u geen zienswijze indient, u na de vaststelling van het projectplan daartegen ook geen beroep meer kunt instellen bij de rechtbank.

 

Beroep

Na behandeling van alle ingediende zienswijzen stelt het waterschap het projectplan definitief vast. Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend kunnen tegen vaststelling van het definitieve projectplan beroep instellen bij de Rechtbank Utrecht.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer K. van Korlaar, (projectleider Ingenieursbureau waterschap), telefoon: (030) 634 57 00 of per e-mail: post@hdsr.nl o.v.v. ‘Ontwerp-projectplan Grechtkade west’.

Achtergrondinformatie over het projectplan en de achterliggende stukken staan op de projectpagina, www.hdsr.nl/grechtkadewest en op de pagina met de bekendmakingen, www.hdsr.nl/bekendmakingen

  

Houten, 8 juni 2017

Naar boven