Onttrekkingsverbod uit oppervlaktewater districten Boven Aa en Raam, Waterschap Aa en Maas.

Op grond van artikel 3.13 Keur waterschap Aa en Maas 2015 is het bestuur bevoegd een onttrekkingsverbod uit oppervlaktewater in te stellen. Dit onttrekkingsverbod geldt voor zowel de onttrekkingen die plaatsvinden op basis van een vergunning, als voor de onttrekkingen die plaatsvinden op grond van de Algemene Regels Keur 2015. Een dergelijk verbod kan ingesteld worden in geval van grote schaarste aan water, aanmerkelijke verslechtering van de kwaliteit daarvan of bij het in ongerede raken van een waterstaatwerk, dan wel indien zodanige omstandigheden dreigen te ontstaan.

 

Dit onttrekkingsverbod betreft een algeheel onttrekkingsverbod waarbij onttrekkingen ten behoeve van veedrenking, het blussen van branden en het onttrekken via een regelbaar drainage systeem met aanvoer wordt uitgezonderd

 

De dijkgraaf van waterschap Aa en Maas, is hiertoe gemandateerd krachtens de Mandaatregeling 2010.;

 

De hoge temtemperaturen, plus de weersverwachting hebben ertoe geleid dat het waterschap deze maatregelen moet nemen. Door de lage waterstand kan er namelijk schade optreden aan oevers en kaden en is er kans op sterfte van dieren en planten in de waterlopen. Zodra de omstandigheden dit toelaten worden de verboden ingetrokken. Dit maakt het waterschap bekend via www.aaenmaas.nl en www.officielebekendmakingen.nl.

 

Dit besluit wordt bekend gemaakt middels een persbericht en via internet.

 

Gelet op artikel 3.13 lid 1 van de Keur waterschap Aa en Maas 2015;

 

BESLUIT:

 

Tot het instellen van een verbod tot het onttrekken van oppervlaktewater met ingang van 2 juni 2017 tot een nader te bepalen tijdstip, voor de districten:

  • 1.

    Boven Aa (geheel)

  • 2.

    Raam met uitzondering van de waterlopen:

    • A.

      De Hertogswetering

    • B.

      Deel van de Raam

De verbodsgebieden zijn aangegeven op de kaarten:

  • 1.

    Onttrekkingsverbod uit oppervlaktewater 2017 overzicht

  • 2.

    Onttrekkingsverbod uit oppervlaktewater 2017 detail Raam

  • 3.

    Onttrekkingsverbod uit oppervlaktewater 2017 detail Boven Aa

’s-Hertogenbosch, 2 juni 2017

Naar boven