Bekendmaking Beleidsregel Boezemwaterkeringen

(besluit van 9 mei 2017)

Dijkgraaf en hoogheemraden van Schieland en de Krimpenerwaard hebben op 9 mei 2017 besloten de Beleidsregel Boezemwaterkeringen vast te stellen.

 

Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard zorgt voor goede waterkeringen zodat men in het beheergebied veilig kan wonen, werken en recreëren. Om de waterkeringen in goede staat te houden stelt het hoogheemraadschap beperkingen aan het gebruik van de waterkering. Alleen onder voorwaarden kunnen de waterkeringen van Schieland en de Krimpeneraard voor andere doeleinden (dan water keren) gebruikt worden. De beleidsregel Boezemwaterkeringen geeft aan op welke criteria een vergunningaanvraag voor het gebruik van een boezemwaterkering wordt beoordeeld. Deze beleidsregel is van toepassing op de boezemwaterkeringen, de ringkade Zestienhoven-Schiebroek, de kade waterberging Eendragtspolder en de direct waterkerende delen van de landscheiding.

 

In de periode van 29 november 2016 tot en met 24 januari 2017 heeft de beleidsregel voor inspraak ter inzage gelegen. Er zijn drie zienswijzen ontvangen. Op basis daarvan zijn enkele aanpassingen opgenomen. Dijkgraaf en hoogheemraden hebben op 9 mei 2017 de nota van beantwoording vastgesteld.

 

Met de vaststelling van de beleidsregel Boezemwaterkeringen zijn de volgende beleidsregels (deels) ingetrokken:

 

Nota

Ingetrokken onderdeel

Beleidsnota vergunningverlening waterkeringenbeheer (2004) (HHK)

Vlist en gekanaliseerde Hollandsche IJssel (incl. zomerkaden)

Vee op kades (2004) (HHS)

geheel

Waterkeringenbeheerplan Krimpenerwaard 2001-2005 Paragraaf 3.2. (HHK)

Boezemwaterkering

Waterkeringenbeheerplan Schieland 2004-2008 Paragrafen 4.4 en 4.5. (HHS)

Boezemwaterkering

Nota Bouwbeleid Waterkeringen 2004 (HHS)

Boezemwaterkering

 

 

Gedurende een periode van zes weken kunt u de beleidsregel en de nota van beantwoording tijdens kantooruren inzien op het kantoor van het hoogheemraadschap.

U kunt de stukken ook digitaal raadplegen, zie hiernaast onder Externe bijlage.

 

De beleidsregel treedt in werking op 27 mei 2017.

Naar boven