Bekendmaking ontwerp-peilbesluit Reeuwijkse Plassen en de Twaalfmorgen (Polder Reeuwijk en Sluipwijk)

Dijkgraaf en hoogheemraden van het hoogheemraadschap van Rijnland hebben het ontwerp-peilbesluit Reeuwijkse Plassen en Twaalfmorgen vastgesteld.

Het hoogheemraadschap van Rijnland heeft diverse wettelijke taken en opgaven op het gebied van waterkwantiteit en waterkwaliteit, zoals opgenomen in de Waterwet, de Waterverordening Rijnland en de Europese Kader Richtlijn Water (KRW). Eén van deze opgaven is het herzien van peilbesluiten. Rijnland wil een natuurlijker peilbeheer instellen in de Reeuwijkse Plassen. Het is één van de maatregelen om de waterkwaliteit te verbeteren.

Het ontwerp-peilbesluit ligt ter inzage van 12 mei 2017 tot en met 22 juni 2017 en kan worden ingezien:

1. op het kantoor van Rijnland, Archimedesweg 1 te Leiden tijdens kantooruren;

2. vanaf 12 mei 2017 via de link aan de linkerzijde van deze bekendmaking.

Belanghebbenden kunnen gedurende deze periode schriftelijk of mondeling hun zienswijze over het ontwerp-peilbesluit naar voren brengen. Op verzoek kan de vermelding van persoonlijke gegevens achterwege worden gelaten. Ingediende zienswijzen worden beoordeeld en bezien wordt of deze aanleiding geven om het ontwerp-peilbesluit aan te passen. Vervolgens wordt het peilbesluit definitief vastgesteld..

Onder vermelding van ´zienswijze en de naam van het peilbesluit´ kan een zienswijze gestuurd worden naar: het college van dijkgraaf en hoogheemraden, postbus 156, 2300 AD te Leiden.

Voor meer informatie over Rijnland, kijk op www.rijnland.net

 

Leiden, 11 mei 2017

Naar boven