Bekendmaking vaststelling Ontwerp projectplan Aanleg waterretentie Poort Staakberg

De secretaris-directeur van waterschap Brabantse Delta maakt bekend dat dagelijks bestuur in haar vergadering van 18 april 2017 heeft vastgesteld: Ontwerp projectplan Aanleg waterretentie Poort Staakberg.

 

Achtergrond

In het plangebied Poort Staakberg in de gemeente Bergen op Zoom liggen drie verschillende wateropgaven waar zowel gemeente als waterschap een verantwoordelijkheid dragen. Met de aanleg van een waterretentie worden de opgaven voldoen aan retentie eisen, oplossen knelpunt waterkwaliteit en verminderen wateroverlast gelijktijdig opgelost. Het ontwerp projectplan beschrijft de onderbouwing voor en de aanleg van de waterretentie.

 

Ter inzagelegging

Het ontwerp projectplan met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van 20 april 2017 gedurende zes weken ter inzage op het kantoor van waterschap Brabantse Delta, Bouvignelaan 5, Breda. Verder liggen de stukken ter inzage bij Gemeen Bergen op Zoom, Jacob Obrechtlaan 4, 4611 AR Bergen op Zoom. De stukken zijn in te zien op werkdagen van 09.00 tot 16.00 uur. Dit besluit wordt bekend gemaakt op http://officielebekendmakingen.nl. Daarnaast wordt dit besluit op de website van het waterschap gepubliceerd. U kunt dit vinden op: www.brabantsedelta.nl/bekendmakingen. Wilt u een toelichting op de stukken, dan kunt u een afspraak maken.

 

Indienen zienswijze

Belanghebbenden kunnen gedurende de periode van ter inzagelegging schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen.

  • schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar: waterschap Brabantse Delta, de heer C.A.M. de Jong, Postbus 5520, 4801 DZ te Breda. Een schriftelijke zienswijze dient te zijn ondertekend en tenminste het volgende te bevatten:

  • 1.

    de naam en het adres van de indiener;

  • 2.

    de dagtekening;

  • 3.

    de naam van het ontwerp projectplan waartegen de zienswijze zich richt;

  • 4.

    een opgave van de redenen waarop men zich met het ontwerp projectplan niet kan verenigen.

U ontvangt een schriftelijke bevestiging van uw ingediende zienswijze. Uw persoonlijke gegevens worden niet bekend gemaakt als u hierom vraagt.

  • voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken. Dit kan telefonisch via telefoonnummer 076 564 10 38. Van hetgeen mondeling naar voren is gebracht wordt een verslag gemaakt.

 

Wat gebeurt er met uw zienswijze?

Het waterschap stelt een inspraaknota vast met alle ingediende zienswijzen en de reactie van het waterschap hierop. Degene die een zienswijze heeft ingediend krijgt een afschrift van de inspraaknota toegezonden. Uiteindelijk stelt het waterschap het projectplan definitief vast. Dit wordt apart bekend gemaakt.

 

Crisis- en herstelwet

Op de besluitvorming tot vaststelling van het definitieve projectplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat het instellen van pro-forma beroep (het later indienen van de beroepsgronden) tegen het definitieve projectplan niet mogelijk is.

 

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw T.S.M. Rath onder telefoonnummer: 076 564 10 00.

 

Namens het dagelijks bestuur,

De secretaris-directeur

 

 

ir. H.T.C. van Stokkom

 

 

Breda, 20 april 2017

 

 

Naar boven