Bekendmaking inspraakperiode Ontwerp Keur Waterschap Amstel, Gooi en Vecht

 

Het Dagelijks Bestuur van het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht heeft de ontwerp-besluiten vastgesteld tot wijziging van:

  • 1.

    Keur AGV

  • 2.

    Keurbesluit Vrijstellingen en nadere regels

  • 3.

    Beleidsregels Keurvergunningen

 

Toelichting

De Keur bevat verboden en geboden over het gebruik en onderhoud van het watersysteem met het oog op een goede staat en werking van het watersysteem. De beleidsregels Keurvergunningen bevatten de voorwaarden waaronder u een vergunning kunt krijgen. En het Keurbesluit vrijstellingen en nadere regels bevat algemene regels voor bepaalde activiteiten in het watersysteem. Een vergunning is dan niet meer nodig.

 

Wat wijzigt er ?

De wijzigingen hebben betrekking op:

 

  • 1.

    activiteiten in en nabij waterkeringen

  • 2.

    het gebruik van steigers en ligplaatsen

 

De regels voor activiteiten in en nabij waterkeringen zijn vereenvoudigd en toegankelijker gemaakt. Bijvoorbeeld voor het leggen van kabels en leidingen, voor wegen op waterkeringen of voor het agrarisch gebruik van waterkeringen. Maar ook voor activiteiten bij waterkeringen die je niet ziet omdat de waterkeringen in de ondergrond verborgen liggen, de zogenoemde ‘verholen’ waterkeringen in de stad.

Uitgangspunt is minder vergunningen. Maar ook dat u weet waar u aan toe bent als u een activiteit in of nabij een waterkering wilt uitvoeren. Zodat we met zijn allen droge voeten blijven houden tegen de minste maatschappelijke lasten voor het op orde houden van onze waterkeringen.

 

Inzage en zienswijzen

De ontwerp-besluiten kunt u inzien of downloaden van www.overheid.nl en www.agv.nl.

 

Vanaf maandag 24 april tot en met zondag 4 juni 2017 kunt u uw mening geven door een zienswijze in te dienen op de ontwerp-besluiten. Uit uw zienswijze moet duidelijk worden waarom u het wel/niet eens bent met het besluit.

 

  • 1.

    Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan het Dagelijks Bestuur van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht, o.v.v. Inspraak Keur, Postbus 94370, 1090 GJ Amsterdam. 

  • 2.

    Een mondelinge zienswijze is alleen mogelijk op werkdagen van 9 uur tot 16 uur. Voor een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met Maartje Faasse of Koen de Gans via telefoonnummer 0900 9394 (uw gebruikelijke belkosten).

 

 

Naar boven