Wijziging algemene regels en beleidsregels Keur waterschap Vechtstromen

Water is overal: in de stad en op het platteland. Zichtbaar en onder de grond. Water voor de natuur, voor ondernemers en agrariërs of om van te genieten. Kortom, op en langs het water is altijd wat te doen.

Het waterschap zorgt voor schoon en veilig grond- en oppervlaktewater (beken, sloten, kanalen). Dus gaat ú iets bouwen, graven of plaatsen bij het water? Houd dan rekening met onze regels.

Deze regels staan in de Keur. Op grond van de Keur kan voor bepaalde activiteiten en werkzaamheden in of langs het water een vergunning worden verleend.

Voor een aantal handelingen en werkzaamheden geldt een vrijstelling van de vergunningplicht. Dit is vastgelegd in algemene regels. Voor die handelingen en activiteiten waarvoor een vergunning moet worden verleend, zijn beleidsregels vastgesteld waarin is opgenomen welke belangen worden afgewogen bij het verlenen van een vergunning.

In de vergadering van 4 april 2017 heeft het dagelijks bestuur de volgende algemene regels en beleidsregels in ontwerp (gewijzigd) vastgesteld:

 

  • 1.

    De algemene regel vrijstelling vergunningplicht;

  • 2.

    De algemene regel recreatief medegebruik;

  • 3.

    De beleidsregels Keur kwantiteit waterschap Vechtstromen.

 

Ter inzage

De ontwerpbesluiten en de daarbij horende bijlagen treft u links aan bij ‘Externe bijlagen’. De algemene regels en beleidsregels liggen met ingang van 19 mei 2017 tot en met 30 mei 2017 tijdens kantooruren ook ter inzage in de waterschapskantoren, Kooikersweg 1 te Almelo en Burgemeester Feithsingel 2 te Coevorden.

 

Zienswijze

Belanghebbenden kunnen met ingang van 19 mei 2017 tot en met 30 mei 2017 naar keuze schriftelijk of mondeling hun zienswijze kenbaar maken tegen de in de algemene regel vrijstelling van de vergunningplicht en beleidsregels aangebrachte wijzigingen (in rood en groen weergegeven) en tegen de algemene regel recreatief medegebruik. Uw schriftelijke zienswijze kunt u richten aan het dagelijks bestuur van het waterschap Vechtstromen, Postbus 5006, 7600 GA Almelo.

 

Voor het maken van een afspraak voor het mondeling kenbaar maken van uw zienswijze of voor meer informatie over de algemene regels kunt u contact opnemen via het algemene telefoonnummer (088) 2203333.

 

18 april 2017

Naar boven