Kennisgeving inspraak goedkeuringsbesluit, omgevingsvergunning en leggerwijziging dijkverbetering Meers-Maasband

Onderwerp

Gedeputeerde Staten van Limburg maken bekend dat:

- zij bij besluit van 3 januari 2017 goedkeuring hebben verleend aan het projectplan “Dijkversterking Meers-Maasband” zoals op 29 november 2016 is vastgesteld door het dagelijks bestuur van Waterschap Roer en Overmaas. De in dit projectplan beschreven dijkverbeteringsmaatregelen worden uitgevoerd omdat een aantal dijktrajecten in en nabij de dorpen Meers en Maasband (gemeente Stein) niet voldoen aan de wettelijke norm voor dijkveiligheid;

- op 5 januari 2017 door Burgemeester en Wethouders van de gemeente Stein de omgevingsvergunning voor het onderdeel kappen, bouw, milieuneutrale wijziging en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening ter plaatse van Meers-Maasband is vastgesteld.

 

Het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg maakt bekend dat:

- op 29 november 2016 de leggerwijziging naar aanleiding van het projectplan “Dijkversterking Meers-Maasband” is vastgesteld. De legger geeft de ligging van de waterkering aan en de bijbehorende beschermingszones en profielen van vrije ruimte. Door de verbeteringsmaatregelen in het projectplan moet de legger voor de betreffende waterkeringen worden gewijzigd.

 

Procedure

Het projectplan en de omgevingsvergunning doorlopen de projectprocedure voor waterstaatswerken (artikel 5.5 - 5.14 van de Waterwet). Gedeputeerde Staten hebben conform artikel 5.7 van de Waterwet goedkeuring verleend aan het projectplan. Op grond van artikel 5.8 en 5.12 van de Waterwet coördineren Gedeputeerde Staten van Limburg de bekendmaking van de besluiten die voor de uitvoering van het projectplan nodig zijn. De procedure voor de leggerwijziging wordt uitgevoerd overeenkomstig afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Het ontwerp-projectplan, de ontwerp-omgevingsvergunning en de ontwerp-leggerwijziging (inclusief relevante stukken) hebben van 16 september 2016 tot en met 27 oktober 2016 ter inzage gelegen. Er is één zienswijze ingediend over het ontwerp-projectplan. Naar aanleiding van de ingebrachte zienswijze is door het waterschap een inspraaknota opgesteld die als bijlage bij het projectplan is gevoegd. Deze zienswijze heeft niet geleid tot een aanpassing van projectplan, omgevingsvergunning en leggerwijziging.

 

Inzage

Het goedkeuringsbesluit, het projectplan, de omgevingsvergunning, de leggerwijziging en de bijbehorende stukken liggen ter inzage met ingang van 13 januari 2017 tot en met 23 februari 2017:

- bij de receptie van het Gouvernement, Limburglaan 10 te Maastricht, op de reguliere openingstijden;

- bij Waterschap Limburg, Parklaan 10 te Sittard, op de reguliere openingstijden;

- in het gemeentehuis van Stein, Stadhouderslaan 200 te Stein, op maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 13.00 uur en op woensdag van 9.00 – 19.00 uur (alleen op afspraak via 046-4359393).

Deze besluiten en bijbehorende stukken worden gedurende de inzagetermijn ook gepubliceerd op de website www.limburg.nl (klik op Actueel en vervolgens op Bekendmakingen) en op de website www.overheid.nl (klik op Waterschapsblad).

 

Rechtsbescherming

Goedkeuringsbesluit, projectplan en omgevingsvergunning

Tegen het goedkeuringsbesluit, het projectplan en/of de omgevingsvergunning kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp-projectplan of door belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen naar voren te hebben gebracht tegen het ontwerp-projectplan en/of de ontwerp-omgevingsvergunning. Overeenkomstig artikel 5.13 van de Waterwet moet daarvoor binnen zes weken met ingang van de dag waarop deze besluiten ter inzage zijn gelegd een beroepschrift ingediend worden. Op deze besluiten is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Hieruit volgt dat wanneer u beroep instelt, u in uw beroepschrift de beroepsgronden dient op te nemen en dat deze beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer aangevuld kunnen worden.

 

Het goedkeuringsbesluit en het projectplan treden in werking op de dag na de bekendmaking. In verband met het broedseizoen treedt op basis van artikel 6.2 van de Wabo ook het besluit voor de activiteit “Kappen” van de omgevingsvergunning in werking op de dag na de bekendmaking. Voor de overige activiteiten treedt de omgevingsvergunning in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Diegene die beroep instelt tegen het goedkeuringsbesluit, het projectplan en/of de omgevingsvergunning, kan bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te treffen. Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd. Het binnen de beroepstermijn indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening heeft enkel voor de omgevingsvergunning tot gevolg dat deze vergunning niet in werking treedt voordat op dat verzoek is beslist.

 

Het beroepschrift moet worden gericht aan: Raad van State; Afdeling bestuursrechtspraak; Postbus 20019; 2500 EA Den Haag. Het is ook mogelijk om digitaal beroep of een voorlopige voorziening in te stellen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Zie genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Leggerwijziging

Tegen het wijzigingsbesluit van de legger kan geen beroep worden ingesteld omdat dit vooraf is gegaan door een waterstaatkundig besluit (in dit geval het projectplan). Een eventueel beroep tegen de leggerwijziging dient kenbaar gemaakt te worden tegen het goedkeuringsbesluit en/of het projectplan.

 

Inhoudsvereisten beroepschrift

Het beroepschrift tegen het goedkeuringsbesluit, het projectplan en/of de omgevingsvergunning dient ten minste te bevatten:

- naam en adres van de indiener;

- de dagtekening en ondertekening van het beroep;

- vermelding van het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen en, zo mogelijk, de datum en het kenmerk van het besluit;

- een opgave van de reden(en) op grond waarvan men zich niet met het besluit kan verenigen.

Daarbij wordt u verzocht expliciet aan te geven op welk onderdeel uw beroep betrekking heeft.

 

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot:

de heer J. Goudriaan, tel. (043) 389 7452, jl.goudriaan@prvlimburg.nlof

mevrouw M. Balvers, tel. (043) 389 7504, jgm.balvers@prvlimburg.nl.

 

Naar boven