Terinzagelegging concept projectplan Oelerbeek en Pilot Twickel

 

Artikel 1 Terinzagelegging concept projectplan Oelerbeek en Pilot Twickel

 

Het dagelijks bestuur van het waterschap maakt bekend dat het in zijn vergadering van 4 april 2017 het concept projectplan Oelerbeek en Pilot Twickel heeft vastgesteld.

 

Het project Oelerbeek en Pilot Twickel beoogt om:

  • 1.

    de Nieuwe Oelerbeek en Omvloed natuurvriendelijker en vispasseerbaar te maken en voor een betere doorstroming te zorgen;

  • 2.

    op landgoed Twickel op een tweetal locaties de waterhuishouding te optimaliseren. De werkzaamheden dragen bij aan het verminderen van verdroging en het tegengaan van piekafvoeren.

 

De doelstellingen worden gerealiseerd door het nemen van diverse inrichtingsmaatregelen:

  • 1.

    anderhalve kilometer van de Nieuwe Oelerbeek en Omvloed her in te richten conform de KRW-richtlijnen;

  • 2.

    het bouwen van twee vistrappen volgens richtlijnen KRW;

  • 3.

    verontdiepen van 800 meter leggerwaterlopen afgestemd op de omliggende gebruikersfuncties;

  • 4.

    het bouwen van vier schotbalkstuwen.

 

Het projectgebied met de deelgebieden Oelerbeek en Pilot Twickel is globaal gelegen, tussen Hengelo en Delden. Dit projectgebied is het laatste overgebleven onderdeel van het watersysteem Azelerbeek, dat verder voor een groot deel opnieuw is ingericht in de afgelopen jaren door het waterschap Vechtstromen. Dat was nodig om te voldoen aan de Europese Kaderrichtlijn Water (KRW).

 

Ter inzage

Het projectplan Oelerbeek en Pilot Twickel en de bijhorende bijlagen treft u links aan bij ‘Externe bijlagen’. Het plan ligt van 7 april tot 19 mei 2017 ter inzage tijdens kantooruren in het waterschapshuis (receptie, begane grond) Kooikersweg 1 te Almelo en in het waterschapskantoor te Coevorden, Burgemeester Feithsingel 2. Ook kan het concept projectplan worden ingezien na telefonische afspraak, telefoon 088-2203333.

 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het concept projectplan schriftelijk kenbaar maken aan het dagelijks bestuur van waterschap Vechtstromen, Postbus 5006, 7600 GA Almelo. Indien u uw zienswijze mondeling wilt geven, verzoeken wij u hiervoor een afspraak te maken via telefoon 088-2203333.

Naar boven