Start inspraak ontwerp-projectplan ’Verleggen watergang westelijke Bosscherwaarden’

Het college van dijkgraaf en hoogheemraden van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden maakt bekend dat het ontwerp-projectplan ’Verleggen watergang westelijke Bosscherwaarden’ ter inzage ligt voor inspraak.

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden is verantwoordelijk voor veilige dijken, droge voeten en schoon water. Het waterschap bereidt de herprofilering voor van het buitentalud van de Lekdijk ter hoogte van dijkpaal 120 tot en met 130 over een lengte van 1 km. Om deze herprofilering uit te kunnen voeren, dient op enkele plekken de watergang die zich in de teen van de dijk bevindt, verlegd te worden. Deze watergang betreft een tertiaire watergang, opgenomen in de legger oppervlaktewater. Het waterschap heeft voor de voorgenomen maatregelen voor het verleggen van de watergang een ontwerp-projectplan opgesteld.

Stukken inzien

Van 3 april t/m 12 mei 2017 kunt u het ontwerp-projectplan ’Verleggen watergang westelijke Bosscherwaarden’ inzien. U kunt het ontwerp-projectplan digitaal inzien via www.destichtserijnlanden.nl/bekendmakingen. Bent u niet in de gelegenheid om het ontwerp-projectplan digitaal in te zien? Dan kunt u het ontwerp-projectplan inzien op het kantoor van Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden, Poldermolen 2 te Houten, elke werkdag van 9.00 - 17.00 uur.

Zienswijze

Als u uw zienswijze wilt geven op dit ontwerp-projectplan, kunt u die uiterlijk op 12 mei 2017 schriftelijk en ondertekend indienen bij Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Postbus 550, 3990 GJ Houten of per email naar post@hdsr.nl (o.v.v. ontwerp-projectplan Oude Rijndijk zuid). Wilt u uw zienswijze liever mondeling indienen? Dan kunt u hiervoor een afspraak maken tot uiterlijk 12 mei 2017. Neem daarvoor contact op met de heer H. Lokhorst, telefoonnummer (030) 634 57 00.

Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens bekend worden, verzoeken wij u dat meteen op te geven. Voor de goede orde wijzen wij u erop dat als u geen zienswijze indient, u na de vaststelling van het projectplan daartegen ook geen beroep meer kunt instellen bij de rechtbank.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met de projectleider van dit project de heer H. Lokhorst, telefoon: (030) 634 57 00.

Beroep

Na behandeling van alle ingediende zienswijzen stelt het waterschap het projectplan definitief vast. Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend kunnen tegen vaststelling van het definitieve projectplan beroep instellen bij de Rechtbank Utrecht.

 

Houten, 3 april 2017

 

Naar boven