Start inspraak ontwerp-projectplan Oude Rijndijk zuid

Het college van dijkgraaf en hoogheemraden van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden maakt bekend dat het ontwerp-projectplan ’Oude Rijndijk zuid ter inzage ligt voor inspraak.

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden is verantwoordelijk voor veilige dijken, droge voeten en schoon water. De zuidelijke dijk langs de Oude Rijn, tussen Nieuwerbrug en Woerden en tussen Woerden en Harmelen voldoen niet meer aan de eisen voor waterveiligheid. Het waterschap heeft het voornemen maatregelen uit te voeren om de dijk verbeteren en heeft daartoe een ontwerp-projectplan opgesteld.

Stukken inzien

Van 6 maart t/m 18 april 2017 kunt u het ontwerp-projectplan Oude Rijndijk zuid inzien. U kunt het ontwerp-projectplan digitaal inzien via www.destichtserijnlanden.nl/bekendmakingen. Bent u niet in de gelegenheid om het ontwerp-projectplan digitaal in te zien? Dan kunt u het ontwerp-projectplan en de daarbij behorende bijlagen inzien op de volgende locatie:

- het kantoor van Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden, Poldermolen 2 te Houten, elke werkdag van 9.00 - 17.00 uur.

Zienswijze

Als u uw zienswijze wilt geven op dit ontwerp-projectplan, kunt u die uiterlijk op 18 april 2017 schriftelijk en ondertekend indienen bij Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Postbus 550, 3990 GJ Houten (o.v.v. ontwerp-projectplan Oude Rijndijk zuid) of per email naar dijkverbetering.ouderijn@hdsr.nl. Wilt u uw zienswijze liever mondeling indienen? Dan kunt u hiervoor een afspraak maken tot uiterlijk 18 april 2017. Neem daarvoor contact op met de heer A.R. Sybesma, telefoonnummer (030) 634 58 65.

Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens bekend worden, verzoeken wij u dat meteen op te geven. Voor de goede orde wijzen wij u erop dat als u geen zienswijze indient, u na de vaststelling van het projectplan daartegen ook geen beroep meer kunt instellen bij de rechtbank.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met de omgevingsmanager van dit project de heer A.R. Sybesma (omgevingsmanager waterschap), telefoon: (030) 634 58 65 of per e-mail: dijkverbetering.ouderijn@hdsr.nl.

Beroep

Na behandeling van alle ingediende zienswijzen stelt het waterschap het projectplan definitief vast. Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend kunnen tegen vaststelling van het definitieve projectplan beroep instellen bij de Rechtbank Utrecht.

 

Houten, 6 maart 2017

 

Naar boven