Besluit 2e partiële herziening legger dijkring 36 waterschap Aa en Maas dijkpaal 230 t/m 541

 

Inzagetermijn van 28 februari 2017 tot en met 11 april 2017

Het Dagelijks Bestuur van het waterschap Aa en Maas heeft in zijn vergadering van 20 februari 2017 vastgesteld: besluit 2e partiële herziening legger dijkring 36 waterschap Aa en Maas dijkpaal 230 t/m 541.

Met het vaststellen van het besluit voor een partiële herziening van de legger zorgt het waterschap ervoor dat er een up to date legger is voor de primaire en regionale waterkeringen.

De legger en de daarop betrekking hebbende stukken liggen op werkdagen van 09.00u tot 12.00u en van 13.30u tot 16.00u ter inzage op de volgende locaties:

In de bibliotheek van het waterschapshuis, Pettelaarpark 70 in 's-Hertogenbosch;

Districtskantoor Hertogswetering, Het Wargaren 28 in Lith.

U vindt de legger voor de waterkeringen tevens op www.aaenmaas.nl/legger onder “Legger waterkeringen”. Op verzoek wordt een afschrift van de stukken verstrekt.

 

De LeggerEen legger is een door het waterschap vastgesteld register. De legger geeft aan tot waar het regime van de Keur van toepassing is en daarnaast is de legger een naslagwerk ten aanzien van waterstaatswerken. De onderhoudsplichtigen worden aangewezen in de leggerbepalingen onderhoudsplichtigen waterkeringen.

Waterschap Aa en Maas werkt 24 uur per dag voor schoon, veilig en voldoende water in zijn werkgebied. Om het waterbeheer op een adequate wijze te kunnen uitvoeren is het noodzakelijk dat de meest essentiële informatie omtrent waterstaatswerken, op een handzame en overzichtelijke manier vastgelegd is. Het beschikken over een legger is hierbij van groot belang.

 

Niet eens met de beslissing?

Het ontwerpbesluit 2e partiële herziening legger dijkring 36 waterschap Aa en Maas dijkpaal 230 t/m 541 heeft van 27 december 2016 tot en met 7 februari 2017 ter inzage gelegen.

 

Er zijn twee zienswijzen tijdig ingediend. De zienswijzen hebben geleid tot een leggerwijziging.

 

Alleen voor belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend en voor belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingediend staat beroep open.

 

Beroep kan worden ingesteld tot 11 april 2017, gelijktijdig eindigt de inzagetermijn.

 

Het beroepschrift wordt gericht aan de rechtbank in ’s-Hertogenbosch, sector bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ‘s-Hertogenbosch. Bij het indienen van een beroepschrift bent u griffierecht verschuldigd.

Het beroepschrift bevat tenminste:

- naam en adres indiener;

- dagtekening;

- een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

- de gronden van beroep (onderbouwing);

- uw handtekening.

 

U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via:

http://loket.rechtspraak.nl/bestuur. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Uitvoering maatregelen

Het besluit treedt in werking, ook al wordt een beroepschrift ingediend. Dit betekent dat de legger direct geldig is. Wilt u dit voorkomen, dan kunt u gelijktijdig of na het indienen van een beroepschrift een zogenaamde “voorlopige voorziening” vragen bij de Voorzieningenrechter van voornoemde rechtbank. Ook in dit geval bent u griffierecht verschuldigd. Een voorlopige voorziening is in feite het nemen van een tijdelijke maatregel, bijvoorbeeld het schorsen van het besluit gedurende de tijd die nodig is om het beroep te behandelen. Voorwaarde om zo’n voorlopige voorziening te vragen is, dat er sprake is van een spoedeisend belang.

 

Wij verzoeken u vriendelijk een afschrift van het beroep en/of het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening toe te zenden aan het Dagelijks Bestuur van waterschap Aa en Maas, Postbus 5049, 5201 GA ’s-Hertogenbosch.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de projectleider, Patrick Dobber, pdobber@aaenmaas.nl of tel. 088-17 88 000

’s-Hertogenbosch, 28 februari 2017

 

Naar boven