Hoogheemraadschap van Delfland - Bekendmaking peilbesluiten Plaspoel-, Schaapswei- en Hoekpolder, Oud- en Nieuw- Wateringsveldschepolder en Noordpolder

Op 16 februari 2017 heeft de verenigde vergadering van het Hoogheemraadschap van Delfland, conform art. 5.2 van de Waterwet en art. 4.2 van de Waterverordening Zuid-Holland, de peilbesluiten Plaspoel-, Schaapswei- en Hoekpolder, Oud- en Nieuw- Wateringsveldschepolder en Noordpolder vastgesteld.

In een peilbesluit worden voor een bepaald gebied de waterstanden of bandbreedtes waarbinnen waterstanden kunnen variëren vastgesteld, die gedurende daarbij aangegeven perioden zoveel mogelijk worden gehandhaafd. Deze peilbesluiten hebben betrekking op de vaststelling van de peilen in van de volgende polders: Plaspoel-, Schaapswei- en Hoekpolder, Oud- en Nieuw- Wateringsveldschepolder en Noordpolder.

De Oud- en Nieuw- Wateringsveldschepolder omvat onder meer het zuidelijke deel van de kern Wateringen, de vinexwijk Wateringseveld en het oostelijke deel van de bebouwde kom van Kwintsheul. Het westelijke deel valt binnen de gemeente Westland en het oostelijke deel binnen de gemeente Den Haag. De oostgrens van de polder valt samen met de gemeentegrens tussen Den Haag en Rijswijk. Langs de zuidgrens ligt de Zwethkade.

De Noordpolder omvat onder meer de Haagse wijken Laakkwartier, Spoorwijk en Moerwijk. Het zuidelijke deel valt binnen de gemeente Rijswijk en betreft de Landgoederenzone. De polder ligt in de gemeente Rijswijk en grenst aan de gemeente Delft.

De Plaspoel-, Schaapwei- en Hoekpolder ligt in de gemeente Rijswijk en grenst aan de gemeente Delft. De polder ligt globaal tussen de Van Vredenburchweg (noordkant), Delftweg (oostkant),

’t Haantje (zuidkant) en de Strijpkade en de Rijner Wateringkade (westkant. De polder omvat de kern Rijswijk, het recreatiegebied Wilhelminapark en Elsenburgerbos en de nieuwe woonwijk RijswijkBuiten.

De ontwerpbesluiten hebben vanaf 3 oktober 2016 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Op deze ontwerpbesluiten zijn geen zienswijzen ingediend.

De peilbesluiten treden in werking met ingang van de achtste dag na die van de bekendmaking in het Waterschapsblad. U kunt het besluit en de daarop betrekking hebbende stukken vanaf 23 februari 2017 gedurende zes weken inzien op de locatie van het hoofdkantoor van Delfland, Brassersplein 2 te Delft, op werkdagen, tijdens kantooruren. U kunt de stukken ook inzien door de bijlage bij deze publicatie te downloaden.

Belanghebbenden die bij de voorbereiding van dit besluit tijdig hun zienswijzen naar voren hebben gebracht, of belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij tijdens de terinzageleggingstermijn hier redelijkerwijze niet toe in staat waren geweest, kunnen gedurende een periode van zes weken vanaf de eerste dag, volgend op de datum van bekendmaking, in beroep gaan tegen dit besluit. Het beroepschrift moet worden gericht aan de Rechtbank te Den Haag, Sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.

Een beroepschrift dient de gronden van beroep en een omschrijving van het besluit tegen welke het zich richt te bevatten. Verder dient het beroepschrift te worden gedateerd en te worden voorzien van naam, adres en handtekening van de belanghebbende. Indien mogelijk dient een afschrift van het besluit bij het beroep te worden gevoegd.

Een ingediend beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Indien u een beroepschrift heeft ingediend, kunt u zich in spoedeisende gevallen wenden tot de voorzieningenrechter van de Rechtbank te Den Haag, sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag, met het verzoek een voorlopige voorziening te treffen als bedoeld in artikel 8:81, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht.

Het is ook mogelijk digitaal een verzoekschrift in te dienen bij de genoemde rechtbank via https://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Indien u vragen heeft naar aanleiding van deze bekendmaking, kunt u, op werkdagen van 9:00 tot 16:00 uur contact opnemen met het klantcontactcentrum (KCC) van Delfland. Het KCC is bereikbaar via één centraal telefoonnummer, namelijk (015) 260 81 08, of via e-mail loket@hhdelfland.nl.

 

Naar boven