HERZIENING PEILBESLUIT Urk vastgesteld

Het college van Dijkgraaf en Heemraden van Waterschap Zuiderzeeland maakt de vaststelling van de herziening peilbesluit Urk bekend.

Herziening peilbesluit

Op grond van de Waterwet art. 5.2 en de verordening voor de Fysieke Leefomgeving Flevoland (art. 5.12-5.15) heeft het waterschap de verplichting peilbesluiten op te stellen voor zijn beheergebied. Deze peilbesluiten moeten periodiek worden herzien. Het vigerende peilbesluit Urk, gelegen in stedelijk gebied Urk en natuurgebied Toppad, wordt herzien.

De peilen blijven voor het overgrote deel hetzelfde. In het peilbesluit zijn verschillende partiële herzieningen en (veelal kleine) lokale peilafwijkingen verwerkt.

De belangrijkste veranderingen in het peilbesluit komen voort uit het project Robuust Watersysteem Urk. Dit project was gericht op het verminderen van de afhankelijkheid van wateraanvoer uit het IJsselmeer en het verbeteren van de waterkwaliteit. Hiermee wordt de kans op blauwalgenbloei op Urk sterk verlaagd.

Tot slot is het peilbeheer in natuurgebied Toppad opgenomen in het besluit.

Procedure

Het herziene peilbesluit Urk ligt gedurende zes weken, van donderdag 23 februari 2017 tot donderdag 6 april 2017 ter inzage op de website van Waterschap Zuiderzeeland: www.zuiderzeeland.nl/actueel/bekendmakingen.

Beroep

Tot donderdag 6 april 2017 kunnen belanghebbenden tegen de vaststelling van het peilbesluit een beroepschrift indienen bij de Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling Bestuursrecht, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat daarnaast ten minste:

de naam van de indiener

het adres van de indiener

de dagtekening

een omschrijving van het besluit

de vermelding van het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen

de gronden van het beroep

zo mogelijk een afschrift van het besluit waarop het geschil betrekking heeft

Het instellen van beroep is alleen mogelijk voor belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen naar voren te hebben gebracht tegen het ontwerp herziening peilbesluit.

Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Indien onverwijlde spoed dat vereist, is het mogelijk een voorlopige voorziening te vragen bij de president van de Rechtbank Midden-Nederland. In dat geval is extra griffierecht verschuldigd.

Voorwaarde is dat een beroepschrift is ingediend. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het besluit niet.

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen kunt u zich richten tot het team Waterprocedures van Waterschap Zuiderzeeland, telefoonnummer (0320) 274 911.

Naar boven