Kennisgeving inspraak ontwerp-projectplan, ontwerp-omgevingsvergunning, ontwerp-leggerwijziging en m.e.r. beoordelingsbesluit dijkverbetering Neer

Onderwerp

Het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg maakt bekend dat:

  • 1.

    op 6 december 2016 het projectplan voor dijkverbetering in Neer in ontwerp is vastgesteld. De hierin beschreven dijkverbeteringsmaatregelen (dijkverhoging en dijkversterking) worden uitgevoerd omdat een aantal dijktrajecten in Neer niet voldoen aan de wettelijke norm voor dijkveiligheid;

  • 2.

    op 31 januari 2017 de leggerwijziging naar aanleiding van het projectplan dijkverbetering Neer in ontwerp is vastgesteld. De legger geeft de begrenzing, ligging, vorm en constructie van waterkeringen en oppervlaktewateren aan. Door de verbeteringsmaatregelen in het projectplan moet de legger voor de betreffende waterkeringen worden gewijzigd.

 

Gedeputeerde Staten van Limburg maken bekend dat:

  • 1.

    op 18 oktober 2016 het dagelijks bestuur van het toenmalige Waterschap Peel en Maasvallei bij Gedeputeerde Staten een m.e.r. beoordelingsnotitie heeft ingediend voor het project dijkverbetering Neer, dat uit deze notitie blijkt dat dit project geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu heeft en dat op basis daarvan Gedeputeerde Staten hebben besloten dat er voor dit project geen milieueffectrapportage (m.e.r.) hoeft te worden uitgevoerd;

  • 2.

    op 17 januari 2017 door Burgemeester en Wethouders van de gemeente Leudal de ontwerp-omgevingsvergunning voor de dijkverbeteringsmaatregelen (voor het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening) is vastgesteld.

 

Procedure

Het projectplan doorloopt de projectprocedure voor waterstaatswerken (artikel 5.5 - 5.14 van de Waterwet). Op grond van artikel 5.8 en 5.12 van de Waterwet coördineren Gedeputeerde Staten van Limburg de bekendmaking van de besluiten die voor de uitvoering van het projectplan nodig zijn.

 

Inzage

Het ontwerp-projectplan, de ontwerp-leggerwijziging, de ontwerp-omgevingsvergunning, het m.e.r. beoordelingsbesluit en de bijbehorende stukken liggen ter inzage met ingang van 16 februari 2017 t/m 29 maart 2017:

  • 1.

    in het gemeentehuis van de gemeente Leudal, Leudalplein 1, 6093 HE te Heythuysen, op de aldaar gebruikelijke wijze;

  • 2.

    ten kantore van het Waterschap Limburg, Drie Decembersingel 46, 5921 AC te Venlo-Blerick, op de aldaar gebruikelijke wijze, tijdens kantooruren;

  • 3.

    bij de receptie van het Gouvernement, Limburglaan 10, 6229 GA te Maastricht, tijdens kantooruren.

 

Deze besluiten en bijbehorende stukken worden gedurende de inzagetermijn ook gepubliceerd op de website van de Provincie Limburg www.limburg.nl (klik op Actueel en vervolgens op Bekendmakingen) en op www.overheid.nl (klik op Waterschapsblad).

 

Rechtsbescherming

Ontwerp-projectplan en ontwerp-omgevingsvergunning

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht en de Waterwet kan een ieder gedurende een periode van zes weken met ingang van de dag waarop het ontwerp-projectplan en de ontwerp-omgevingsvergunning ter inzage zijn gelegd, schriftelijk of mondeling een zienswijze over deze ontwerpbesluiten naar voren brengen.

 

Ontwerp-leggerwijziging

Tegen het ontwerp-wijzigingsbesluit van de legger dat vooraf is gegaan door een waterstaatkundig besluit (zoals een projectplan) kunnen geen zienswijzen worden ingediend. Een eventuele zienswijze over de ontwerp-leggerwijziging dient kenbaar gemaakt te worden tegen het ontwerp-projectplan.

 

M.e.r. beoordelingsbesluit

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbeslissing in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij belanghebbenden hierdoor los van de voor te bereiden besluiten (projectplan en omgevingsvergunning) rechtstreeks in hun belang worden getroffen.

 

Indienen zienswijzen

Zienswijzen moeten worden gericht aan Gedeputeerde Staten van Limburg, Postbus 5700, 6202 MA Maastricht. Daarbij wordt u verzocht expliciet aan te geven op welk onderdeel uw zienswijze betrekking heeft. Gedeputeerde Staten van Limburg zorgen ervoor dat de zienswijzen worden behandeld door de betreffende bevoegde gezagen.

  

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot:

de heer J. Goudriaan, tel. (043) 389 7452, jl.goudriaan@prvlimburg.nlof

mevrouw M. Balvers, tel. (043) 389 7504, jgm.balvers@prvlimburg.nl.

 

Naar boven