Vaststelling Waterbodembeleid 2016

 

Inzagetermijn van 6 februari 2017 tot en met 20 maart 2017

Rectificatie:

Vanwege ontbrekende gegevens en bijlagen wordt deze bekendmaking opnieuw gepubliceerd.

 

Het algemeen bestuur van Waterschap Aa en Maas heeft in zijn vergadering van 18 november 2016 het Brabantse waterbodembeleid 2016 vastgesteld en de beleidsnota baggeren en herprofileren uit 2007 ingetrokken.

Waterbodembeleid

Waterschap Aa en Maas, Waterschap Brabantse Delta en Waterschap De Dommel hebben gezamenlijk nieuw waterbodembeleid opgesteld. Naast het vormgeven van eenduidigheid in het beleid voor de 3 waterschappen, is ook rekening gehouden met gebiedspecifieke kenmerken en bestaande beheerafspraken. Het nieuwe beleid betreft in belangrijke mate een actualisatie van het beleid uit 2007 op basis van de huidige wet- en regelgeving met betrekking tot waterbodems.

Het waterbodembeleid is ondersteunend aan het uitvoeringsgerichte waterbodembeheer.

 

Ten aanzien van het tactisch waterbodembeheer worden doelstellingen ten aanzien van waterkwantiteit en waterkwaliteit beschreven, wordt ingegaan op herinrichting en herprofileren van watergangen, worden kaders uitgewerkt met betrekking tot verantwoordelijkheden, kosten en vergoedingen van baggeronderhoud van wateren waar de 3 waterschappen het onderhoud uitvoeren. Voor vrijkomende baggerspecie is een voorkeursladder uitgewerkt, waarbij hergebruik de voorkeur geniet boven storten.

 

Het waterbodembeleidsplan treedt met ingang van 6 februari 2017 in werking en is in te zien en te downloaden van de website officielebekendmakingen.nl

Contact

Voor vragen over deze bekendmaking kunt u contact opnemen met Waterschap Aa en Maas, contactpersoon G.L.J. de Jong (073 – 6156810).

 

 

Naar boven