Bekendmaking gewijzigde watervergunning voor lozen afvalwater mestverwerkingsinstallatie in oppervlaktewater

Het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg maakt, gelet op artikel 3:44 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend, dat bij besluit van 7 februari 2017 de op 17 september 2012 verleende watervergunning voor het lozen van afvalwater afkomstig van de mestverwerkingsinstallatie gelegen aan de Hoebertweg 15 te America in het oppervlaktewaterlichaam genaamd de Hoebert, is gewijzigd.

Naar aanleiding van het ontwerpbesluit zijn geen zienswijzen naar voren gebracht.

Het besluit is niet gewijzigd t.o.v. het ontwerpbesluit.

Inzage

De aanvraag, het besluit met zaaknummer Z2016-2512 en de overige van belang zijnde stukken liggen gedurende een periode van zes weken vanaf 10 februari 2017 tot en met 24 maart 2017 tijdens kantooruren ter inzage bij Waterschap Limburg, Drie Decembersingel 46 Venlo en in het gemeentehuis van Horst aan de Maas op de aldaar gebruikelijke plaats(en) en tijden.

Op verzoek kan een mondelinge toelichting op het ontwerpbesluit worden gegeven.

Beroep

Belanghebbenden kunnen op grond van artikel 8:1 jo. artikel 6:8, vierde lid van de Awb binnen zes weken vanaf de dag na die waarop het besluit omtrent de watervergunning ter inzage is gelegd tegen het besluit beroep instellen bij de rechtbank Limburg, locatie Roermond, Sector Bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ te Roermond. U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Het beroepschrift dient te worden ondertekend en dient ten minste te bevatten: de naam en adres van de indiener, de dagtekening van het beroep, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Voorts dient, zo mogelijk , een afschrift waar het besluit waartegen het beroep is gericht te worden overgelegd aan de rechtbank.

Voorlopige voorziening

Het besluit treedt in werking na de bekendmaking. Op grond van artikel 6:16 van de Awb schorst het beroep de werking van dit besluit niet. Gelet hierop kan, indien tegen dit besluit beroep wordt ingesteld en onverwijlde spoed gelet op de betrokken belangen dit vereist, gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de Sector bestuursrecht van de rechtbank Limburg te Roermond.

U kunt ook digitaal een voorlopige voorziening aanvragen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Het verzoekschrift dient te worden ondertekend en bevat ten minste de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit ten aanzien waarvan de voorlopige voorziening wordt gevraagd en de gronden van het verzoek.

De indiener van het verzoekschrift dient daarbij een afschrift van het beroepschrift over te leggen.

Voor het instellen van beroep en het vragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Wilt u nadere informatie over het instellen van beroep bij de rechtbank of het verschuldigde griffierecht dan verwijs ik u naar www.rechtspraak.nlInformatie

Informatie

Voor nadere informatie over de vergunning kunt u contact opnemen met Patrick Caris van het team vergunningen en plantoetsing, via telefoonnummer 077 389 11 11. Wilt u de stukken komen inzien dan verzoeken wij u hiervoor een afspraak te maken met het team vergunningen en plantoetsing via 077 389 11 11 of stuur een email naar vergunningen@waterschaplimburg.nl. Het besluit kan ook digitaal worden ingezien op www.officiëlebekendmakingen.nl.

Venlo, 9 februari 2017

Het dagelijks bestuur,

drs. H. Mensink, secretaris

drs. ing. P.F.C.W. van den Broeck, voorzitter

 

Naar boven