Projectplan Waterwet: renovatie en vispasseerbaar maken stuw 204A en waterbeheersingsgemaal Groote Wetering ter inzage

Waterschap Aa en Maas heeft in december 2017 het projectplan Waterwet: Renovatie en vispasseerbaar maken stuw 204A en waterbeheersingsgemaal Groote Wetering vastgesteld.

Maatregelen

Dit projectplan heeft betrekking op de renovatie en vispasseerbaar maken van stuw 204A en waterbeheersingsgemaal Groote Wetering in de Groote Wetering.

De inrichtingsmaatregelen bestaan uit de aanleg van een zogenoemde De Wit-vispassage langs de stuw, inclusief het renoveren van de stuw en het gemaal. Door de aanleg van een vispassage worden leefgebieden van vis weer met elkaar verbonden en migratieroutes hersteld.

Inzage

Het projectplan ligt van 22 december 2017 tot en met 2 februari 2018 op werkdagen tijdens kantooruren ter inzage op de volgende locaties:

Waterschapshuis, Pettelaarpark 70 te ’s-Hertogenbosch

District Beneden Aa, Dorpsstraat 18 te Loosbroek

U vindt het ontwerp-projectplan tevens op www.officielebekendmakingen.nl.

Niet eens met de beslissing?

Belanghebbenden kunnen tot en met 2 februari 2018 een bezwaarschrift indienen tegen dit projectplan.

Het bezwaarschrift wordt gericht aan het Dagelijks Bestuur van waterschap Aa en Maas, Postbus 5049, 5201 GA ’s-Hertogenbosch.

Het bezwaarschrift bevat tenminste:

- naam en adres indiener;

- dagtekening;

- een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

- de gronden van het bezwaar (onderbouwing);

- uw handtekening.

 

Op dit besluit is de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dat betekent dat de belanghebbende in het bezwaarschrift moet aangeven welke gronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn kunnen geen nieuwe gronden meer worden aangevoerd. Wij verzoeken belanghebbenden in het bezwaarschrift te vermelden dat de Crisis- en Herstelwet van toepassing is.

Uitvoering maatregelen

Het projectplan treedt na vaststelling in werking, ook al wordt een bezwaarschrift ingediend. Dit betekent dat de maatregelen opgenomen in het projectplan kunnen worden uitgevoerd. Om dit te voorkomen, kunnen belanghebbenden gelijktijdig of na het indienen van een bezwaarschrift een zogenaamde “voorlopige voorziening” vragen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank. In dat geval is griffierecht verschuldigd.

Wilt u meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met projectleider Pascal Wijgerse. Deze is bereikbaar op telefoonnummer 06-53531628 of via mailadres pwijgerse@aaenmaas.nl

’s-Hertogenbosch, 22 december 2017

Naar boven