BEKENDMAKING

 

Projectplan nen Aanleg duurzame oevers Noordermeertocht, Westermeertocht, Voorstertocht, Polentocht, Alikruiktocht, Oldebroekertocht, Zwolsetocht, Overijsselsetocht-oost en –west, Reigertocht, Nijkerkertocht en Spiektocht” vastgesteld

Ingevolge artikel 5.4 van de Waterwet is de waterbeheerder voor de aanleg of wijziging van een waterstaatswerk verplicht een ‘projectplan’ vast te stellen. Deze verplichting geldt onder meer voor de aanleg van een duurzame oever.

Het college van Dijkgraaf en Heemraden van Waterschap Zuiderzeeland heeft op 5 december 2017 de projectplannen voor de aanleg van duurzame- en natuurvriendelijke oevers langs de Noordermeertocht, Westermeertocht, Voorstertocht, Polentocht, Alikruiktocht, Oldebroekertocht, Zwolsetocht, Overijsselsetocht-oost en –west, Reigertocht, Nijkerkertocht en Spiektocht vastgesteld.

Duurzame oevers zorgen voor een goede waterkwaliteit en een beter peilbeheer, oftewel een gezond watersysteem. Met de aanleg van de duurzame- en natuurvriendelijke oevers voldoet Waterschap Zuiderzeeland aan verplichtingen uit nationale en Europese regelgeving.

I nzage

De projectplannen zijn te raadplegen op www.zuiderzeeland.nl/publicaties

Op verzoek wordt een afschrift van een projectplan verstrekt.

B ezwaarBelanghebbenden kunnen binnen zes weken na bekendmaking schriftelijk bezwaar maken tegen een projectplan bij het college van Dijkgraaf en Heemraden van Waterschap Zuiderzeeland,

Postbus 229, 8200 AE Lelystad, onder vermelding van ‘projectplan Noordermeertocht’, ‘projectplan Westermeertocht’, ‘projectplan Voorstertocht’, ‘projectplan Polentocht’, ‘projectplan Alikruiktocht’, ‘projectplan Oldebroekertocht’, ‘projectplan Zwolsetocht’, ‘projectplan Overijsselsetocht- oost en -west’, ‘projectplan Reigertocht’, ‘projectplan Nijkerkertocht’ en ‘projectplan Spiektocht’.

Een bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat daarnaast tenminste:

de naam van de indiener, adres, dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden (motivering) van het bezwaar.

V oorlopige voorziening

Door het indienen van een bezwaarschrift wordt de werking van het besluit niet geschorst. Door het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening kan verzocht worden om het besluit te schorsen. Dit verzoek kan worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling Bestuursrecht, o.v.v. voorlopige voorzieningen, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. Het is ook mogelijk dit verzoek digitaal in te dienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.  

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer P. Vos telefoonnummer (0320) 274 911.

De projectplannen zijn te downloaden in de rechterkolom.

Naar boven