Hoogheemraadschap van Delfland –Mandaatbesluit– onderdeel Uitvoeringsregeling juridische bevoegdheden

Het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Delfland heeft op 21 november 2017 het gewijzigd Mandaatbesluit Delfland, onderdeel Uitvoeringsbesluit juridische bevoegdheden vastgesteld. Het gewijzigde mandaatbesluit treedt per 1 december 2017 in werking.

Het gewijzigd Mandaatbesluit inclusief het onderdeel Uitvoeringsbesluit juridische bevoegdheden kunt u raadplegen kunt u raadplegen via de bijlagen bij deze publicatie of via onze website: https://www.hhdelfland.nl/over-ons/openbaarheid-van-bestuur-1.

Het is ook mogelijk om de Uitvoeringsregeling te komen inzien bij het Hoogheemraadschap van Delfland. U kunt hiervoor een afspraak maken via onderstaande contactgegevens.

In de Uitvoeringsregeling juridische is een overzicht opgenomen van welke functionarissen binnen het Hoogheemraadschap van Delfland welke bevoegdheden mag uitoefenen. Elk half jaar wordt beoordeeld of de Uitvoeringsregeling juridische bevoegdheden moet worden herzien. Dat is nu het geval. De regeling is geactualiseerd en aangepast aan wijzigingen in de organisatie en kleine juridisch technische onvolkomenheden zijn hersteld.

Het Mandaatbesluit heeft ook een onderdeel Uitvoeringsregeling financiële bevoegdheden. Er is bij het Hoogheemraadschap gekozen om de financiële (budget)bevoegdheden los te koppelen van de juridische bevoegdheden. Bij het uitoefenen van de juridische bevoegdheden moet echter wel rekening worden gehouden met deze financiële bevoegdheden.

Er is geen momenteel geen aanleiding de Uitvoeringsregeling financiële bevoegdheden te herzien.

Voor het maken van een afspraak voor inzage en voor vragen naar aanleiding van deze kennisgeving kunt u op werkdagen van 9.00-16.00 uur contact opnemen met het klantcontactcentrum (KCC), te bereiken op telefoonnummer (015) 260 81 08.

Naar boven