Bekendmaking beleidsregel grondwateronttrekkingen en infiltraties

Dijkgraaf en hoogheemraden van Schieland en de Krimpenerwaard hebben op 10 oktober 2017 besloten de Beleidsregel grondwateronttrekkingen en infiltraties vast te stellen.

 

Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard heeft de verantwoordelijkheid voor het grondwaterbeheer. Het hoogheemraadschap stelt voorwaarden aan grondwateronttrekkingen en infiltraties om de effecten van deze activiteiten op het grondwatersysteem en de daaraan gekoppelde functies te beperken tot een maatschappelijk aanvaardbaar niveau. De effecten kunnen een risico vormen voor de gebruiksfunctie van de bodem en het grondwatersysteem. Het uitgangspunt is dat ons gehele beheersgebied kwetsbaar is voor grondwateronttrekkingen en infiltraties. 

 

In de periode van 6 juli tot en met 30 augustus 2017 heeft de beleidsregel voor inspraak ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ontvangen. Gelijktijdig met de vaststelling van de beleidsregel is ook een nieuwe algemene regel grondwateronttrekkingen vastgesteld. Deze algemene regel wordt afzonderlijk bekendgemaakt.

 

Gedurende een periode van zes weken kunt u de beleidsregel inzien op het kantoor van het hoogheemraadschap. U kunt de stukken ook digitaal raadplegen, zie hiernaast onder Externe bijlage en op www.overheid.nl.

 

De beleidsregel treedt in werking op 1 januari 2018.

Naar boven