Bekendmaking Beleidsregel schadevergoeding kabels en leidingen Waterschap Brabantse Delta

Het dagelijks bestuur van waterschap Brabantse Delta maakt bekend dat het in zijn vergadering van 24 januari 2017heeft vastgesteld de Beleidsregel schadevergoeding kabels en leidingen Waterschap Brabantse Delta.

 

In het kader van de projecten van het waterschap (bijvoorbeeld een dijkverzwaring) kan het gebeuren dat kabels en leidingen aangepast, vervangen of verwijderd worden. De schade die daarbij geleden wordt, komt in principe voor vergoeding in aanmerking op grond van de Waterwet. Voor dergelijke gevallen zijn landelijke afspraken met brancheorganisaties over het bepalen van de hoogte van schadevergoedingen. Die afspraken zijn in de landelijke regeling ‘Nadeelcompensatie Kabels en Leidingen 1999’ verwerkt.

 

De Beleidsregel schadevergoeding kabels en leidingen Waterschap Brabantse Delta regelt dat het waterschap de landelijke regeling ‘Nadeelcompensatie Kabels en Leidingen 1999’ ook gaat toepassen voor gevallen waar kabels of leidingen op last van het waterschap aangepast, vervangen of verwijderd moeten worden.

Terinzagelegging

De beleidsregel ligt met ingang van 8 februari tot en met 22 maart 2017 ter inzage op het kantoor van het waterschap aan de Bouvignelaan 5 te Breda. De beleidsregel is in te zien op werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur. Verder is de beleidsregel als bijlage bij dit Waterschapsblad in de linkerkolom opgenomen.

Bezwaar en beroep

Tegen het vaststellen van deze beleidsregel is geen bezwaar of beroep mogelijk.

Inwerkingtreding

De beleidsregel treedt in werking op de dag na deze bekendmaking.

Naar boven