Start inspraak twee subsidieregelingen

Het college van dijkgraaf en hoogheemraden heeft twee subsidieregelingen vastgesteld, te weten: de regeling Blauwe Burger Initiatieven en de regeling Regionaal Partnerschap voor Water en Bodem.

Start inspraak regeling Blauwe Burger Initiatieven

Het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden maakt bekend dat de inspraak van het ontwerp van de subsidieregeling ‘Blauwe burger initiatieven’ van start gaat. Deze regeling houdt kort gezegd in dat het waterschap subsidie wil geven voor lokale initiatieven die bijdragen tot meer waterbewustzijn. Belangrijk hierbij is dat er sprake is van een collectief, maatschappelijk element.

 

Start inspraak regeling Regionaal Partnerschap voor Water en Bodem

Het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden maakt bekend dat de inspraak van het ontwerp van de subsidieregeling ‘Regionaal partnerschap voor water en bodem’ van start gaat. Deze regeling houdt kort gezegd in dat het waterschap subsidie wil geven aan bovenwettelijke maatregelen van agrariërs die een positief effect hebben op de kwaliteit van water en bodem en/of het tempo van de veenbodemdaling afremmen.

 

Inzien van de stukken

U kunt de subsidieregelingen vanaf 27 november 2017 tot en met 7 januari 2018 inzien op:

- het kantoor van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, op ons tijdelijke adres De Molen 48 te Houten, elke werkdag van 09.00 tot 17.00 uur;

- ook kunt u kijken op de website van het waterschap www.destichtserijnlanden.nl/actueel/bekendmakingen.

 

Inspraak

Tijdens de periode dat de stukken ter inzage liggen heeft u de mogelijkheid een inspraakreactie in te dienen op het ontwerp. Uw inspraakreactie kunt u richten aan het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, postbus 550, 3990 GJ Houten.

 

U kunt ook mondeling uw zienswijze geven. U kunt hiervoor een afspraak maken met de projectleider of de projectmedewerker.

 

Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens bekend worden, verzoeken wij u dat meteen aan te geven.

 

Het college van het waterschap brengt iedereen die ingesproken heeft op de hoogte over de wijze waarop de inspraakreactie in de subsidieregeling wordt verwerkt. Dit gebeurt voordat het plan door het college wordt vastgesteld.

 

Meer informatie

Meer informatie over de regelingen staat op de site van het waterschap: www.destichtserijnlanden.nl.

 

Voor meer informatie over de regeling Blauwe Burger Initiatieven kunt u ook contact opnemen met de projectleider Jeanette van Eck, tel. (030) 634 5801 of eck.jmc@hdsr.nl of met projectmedewerker Vincent van Rheenen (030) 634 5757, vincent.van.rheenen@hdsr.nl.

 

Voor meer informatie over de regeling Regionaal Partnerschap voor Water en Bodem kunt u ook contact opnemen met de projectleider Marjan Holtman, tel. (030) 634 5911 of holtman.hm@hdsr.nl.

 

 

Houten, 21 november 2017

Naar boven