Start inspraak ontwerp-projectplan “Grechtkade west boezemberging”

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden is verantwoordelijk voor veilige dijken, droge voeten en schoon water. Het waterschap is bezig met de voorbereiding van het integrale project Grechtkade west. Dit project omvat de verbetering van de westelijke kade van de Grecht, de aanleg van natuurvriendelijke oevers en de aanleg van een boezemberging (droge waterberging) te Zegveld, gemeente Woerden. Voor zowel de verbetering van de kade als de aanleg van de natuurvriendelijke oevers is reeds een projectplanprocedure doorlopen en is het projectplan definitief vastgesteld.

 

De waterberging doorloopt een aparte procedure. Het ontwerp-projectplan voor de aanleg van de boezemberging ligt vanaf 13 november 2017 ter inzage.

 

Stukken inzien

 

U kunt het ontwerp-projectplan en de daarbij behorende stukken inzien van maandag 13 november tot en met zondag 24 december 2017 bij:

- Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, tijdelijk adres De Molen 48, 3994 DB Houten, op werkdagen van 9.00-17.00 uur;

- Op de website www.destichtserijnlanden.nl/bekendmakingen.

 

Wanneer u de stukken wilt inzien op het waterschapskantoor in Houten en u wilt graag inhoudelijke informatie, dan is het wenselijk een afspraak te maken. Anders is het mogelijk dat er geen medewerker aanwezig is die u te woord kan staan. Een afspraak maken kan via dhr. R. Kastelein, 030-6345700.

 

Zienswijze

Als u uw zienswijze wilt geven op het ontwerp-projectplan, kunt u die uiterlijk tot en met 24 december 2017 schriftelijk en ondertekend indienen bij Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Postbus 550, 3990 GJ Houten. Wilt u uw zienswijze liever mondeling indienen? Dat kan telefonisch of u kunt om een bijeenkomst vragen. Een afspraak is mogelijk tot uiterlijk 15 december 2017. Neem daarvoor contact op met de heer R. Kastelein, telefoonnummer (030) 634 57 00.

Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens bekend worden, verzoeken wij u dat meteen op te geven. Voor de goede orde wijzen wij u erop dat als u geen zienswijze indient, u na de vaststelling van het projectplan daartegen ook geen beroep meer kunt instellen bij de rechtbank.

 

Beroep

Na behandeling van alle ingediende zienswijzen stelt het waterschap het projectplan definitief vast. Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend kunnen tegen vaststelling van het definitieve projectplan beroep instellen bij de Rechtbank Utrecht.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer R. Kastelein (projectleider Ingenieursbureau waterschap), telefoon: (030) 634 57 00 of per e-mail: post@hdsr.nl o.v.v. ‘Ontwerp-projectplan Grechtkade west boezemberging’.

Achtergrondinformatie over het projectplan en de achterliggende stukken staan op de projectpagina, www.hdsr.nl/grechtkadewest en op de pagina met de bekendmakingen, www.hdsr.nl/bekendmakingen.

 

 

 

Houten, 7 november 2017

Naar boven